• Haberler
  • İşçi
  • Yeni CHP'li Başkan eski CHP'li Başkanın aldığı personeli işten çıkardığını duyurdu

Yeni CHP'li Başkan eski CHP'li Başkanın aldığı personeli işten çıkardığını duyurdu

Esenyurt Belediyesinde seçim arefesinde göreve başlatılan işçilerin iş akdi aynı partinin yeni başkanı tarafından feshedildi.

Göreve yeni başlayan CHP'nin Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CHP'li eski belediye başkanının ihtiyaç dışı aldığı işçilerin iş akitlerinin feshedildiğini kamuoyuna duyurdu. Özer yaptığı paylaşımda belediyede göreve yeni başlatılan işçilerin niçin iş akitlerinin sonlandırıldığını açıkladı.

Yeni Başkan Özer yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Seçim sürecindeki başarılı ivmemiz görüldükten sonra eski belediye başkanı tarafından halkçı belediyecilik anlayışımıza aykırı bir şekilde, hızla işe alımlar başlatılmıştır. Öyle ki bu etik ve işe uygun olmayan alımlar seçim sonuçlarının belli olduğu 31 Mart'tan sonra da devam etmiştir.

Değerli Esenyurt halkı; biz seçim öncesi verdiğimiz "kimseyle ekmeği ile oynamayacağız" sözümüzün arkasındayız. Ancak bu kasıtlı durum kesinlikle bu kapsam içinde değildir. Bilinmelidir ki bu girişim iyi niyetten uzaktır, boş bir kasa ile devraldığımız belediyemize ve Esenyurt'umuza zarar vermektedir. Kasıtlı bir anlayışla alınan bu yeni işe alımlar yeni yönetimi zora sokmak için atılmış bir adımdır. Dolayısıyla usûl ve esasa uygun olmayan bir anlayışla işe alınanların iş akdi hukuka uygun olarak feshedilmek zorunda kalınmıştır.

Ancak belirtmek isteriz ki ihtiyaç olduğu takdirde belediye başkanlığımızca yeni alımlar yapılacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

 

 

Yeni CHP'li Başkan eski CHP'li Başkanın aldığı personelin iş akdini feshetti

Bakmadan Geçme