• Haberler
  • Memur
  • Yeni mülakat sistemi taslağı gün yüzüne çıktı! İşte tüm detaylar

Yeni mülakat sistemi taslağı gün yüzüne çıktı! İşte tüm detaylar

20 bin öğretmen ataması müjdesinin ardından, yeni mülakat sistemi taslağının detayları netleşti.

20 bin öğretmen ataması müjdesinin ardından, yeni mülakat sistemi taslağının detayları netleşti. Taslak, adayların 14 hafta boyunca belirli bir konuyu öğrenmelerini ve mülakatlarının kamera kaydına alınmasını içeriyor.

Habertürk'ün haberine göre, mülakatlar 45 dakika sürecek ve öğretmen adaylarına kimlik yerine birer kod verilecek. Heyet, adayların kimliklerini bilmeyecek ve adaylar salondan çıkmadan puanlarını öğrenebilecekler. Aday da heyette kimin olduğunu bilmeyecek. Yüz yüze gerçekleşecek mülakat süresi 45 dakika sürecek. Sözlü sınav, kamera ile kayda alınacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağını duyurdu. Söz konusu atamaların en çok hangi alanlarda yapılacağına dair bilgiler de paylaşıldı. Buna göre, sınıf öğretmenliği için 3 bin 263, özel eğitim öğretmenliği için 2 bin 499, rehberlik için 1.597, din kültürü ve ahlak bilgisi için 1.594 ve İngilizce için 968 atama gerçekleştirilecek.

Mülakat sistemindeki önemli bir değişiklik ise adaylara verilecek olan kodlarla ilgili. Artık adaylara isim yerine bir kod verilecek ve mülakat heyeti, adayların kimliklerini bilmeyecek. Mülakatlar yüz yüze gerçekleşecek ve kamera kaydına alınacak. Adaylara mülakat öncesi sistem üzerinden mesaj gönderilerek, sorumlu olacakları konu hakkında bilgi verilecek. Böylece adaylar, mülakata daha hazırlıklı bir şekilde girebilecekler. Mülakat süresi 45 dakika ile sınırlı olacak ve 14 haftalık konu ile sınırlı kalacak. Adaylara genel kültür sorusu sorulmayacak.

Adaylar, kendilerine yöneltilen soruları ve verdikleri cevapları imzalayacaklar. Değerlendirme Komisyonu, adayları mülakat salonundan ayrılmadan puanlayacak ve adaylar da puanlarını içeride öğrenebilecekler. Puanlar sisteme girildikten sonra değiştirilemeyecek. Bu düzenleme, yönetmelik değişikliği ile hayata geçirilecek.

Bakmadan Geçme