• Haberler
  • Aktüel
  • Yeni seçim anketlerinde CHP, AK Parti'ye 4 puan fark atıyor

Yeni seçim anketlerinde CHP, AK Parti'ye 4 puan fark atıyor

Saros ve Yöneylem araştırmalarına göre, bu pazar seçim yapılsa CHP, AK Parti'ye 4 puan fark atarak birinci sırada yer alıyor.

İki farklı araştırma şirketi tarafından yapılan anket sonuçları, CHP’nin AK Parti’ye karşı 4 puan önde olduğunu ve vatandaşların erken seçim talebini ortaya koyuyor.

Saros Araştırma'nın Eylül 2024’te gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre, bu pazar seçim yapılması durumunda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yüzde 34,1 oy oranıyla birinci sırada yer alıyor. AK Parti ise yüzde 30,3 oy oranıyla ikinci sırada. Ankette dikkat çeken diğer bir bulgu, erken seçim isteğiyle ilgili. Katılımcıların yüzde 47,4'ü erken seçimi desteklerken, yüzde 43,8’i buna karşı olduğunu belirtti. 

Yöneylem Araştırma'nın 13-16 Eylül tarihleri arasında 2 bin 100 kişi ile gerçekleştirdiği bir diğer anketin sonuçları ise benzer bir tabloyu ortaya koyuyor. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra CHP yüzde 34,7 oy oranına ulaşırken, AK Parti yüzde 30,2 ile ikinci sırada yer aldı. Demokratik Parti ise yüzde 9,6 oy oranıyla üçüncü sırada.

Her iki ankette de Cumhuriyet Halk Partisi’nin AK Parti’ye karşı pozisyonunu güçlendirdiği ve erken seçim isteğinin yüksek olduğu görülüyor.

Bakmadan Geçme