• Haberler
  • Aktüel
  • Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan'dan İsrail'e bor ihracatı iddiası

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan'dan İsrail'e bor ihracatı iddiası

Yeniden Refah Partisi (YRP) lideri Dr. Fatih Erbakan, sosyal medya hesabından Türkiye Varlık Fonu'na bağlı ETİ Maden'in İsrail'e bor madeni ihracatı yaptığı iddiasını gündeme taşıdı.

Yeniden Refah Partisi (YRP) lideri Dr. Fatih Erbakan, sosyal medya hesabından Türkiye Varlık Fonu'na bağlı ETİ Maden'in İsrail'e bor madeni ihracatı yaptığı iddiasını gündeme taşıdı. Erbakan, seçimlere bir hafta kala gerçekleşen bu ihracatın "büyük vebal" olduğunu belirtti ve yetkililere çağrıda bulundu.

Erbakan'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ETİ Maden'in İsrail'e 21 ton borik asit formunda bor madeni ihracatı yaptığına dair bir belge ortaya çıktığını belirtti. İhracatın seçimlere bir hafta kala yapıldığına dikkat çeken Erbakan, bu durumu kamuoyuyla paylaşarak yetkililere "Bu büyük vebalden bir an önce kurtulun" çağrısında bulundu.

Erbakan, 2024 yılındaki milletvekili genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı çatısı altında katılarak AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermişti.

31 Mart seçimlerinde ise ittifakı katılmayıp kendi adayları ile seçime giren YRP, Türkiye'nin üçüncü partisi olmuştu. YRP %6,19 oy oranıyla 2.851.784 oy alarak 1 büyükşehir, 1 il, 39 ilçe ve 24 belde belediye başkanlığı kazanmıştı.

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan'dan İsrail'e bor ihracatı iddiası

Bakmadan Geçme