• Haberler
  • Memur
  • Yenidoğan çetesi: 80 bin lira ödemezseniz bebeğinizin cenazesini bile bulamazsınız

Yenidoğan çetesi: 80 bin lira ödemezseniz bebeğinizin cenazesini bile bulamazsınız

Çetenin, Özel Birinci Hastanesi'nde ölen bir bebeğin cenazesini teslim etmek için 80 bin lira talep ettiği, paranın ödenmemesi durumunda cenazenin kimsesizler mezarlığına gömüleceği tehdidinde bulunduğu bildirildi.

Bebeklerin tedavi süreçlerinden çıkar sağladıkları ileri sürülen 22'si tutuklu 47 sanığın yargılandığı 'yenidoğan çetesi' dava dosyasında akıllara seza birçok suç ve iddia bulunuyor.

"Yenidoğan çetesi"nin, Özel Birinci Hastanesi'nde ölen bir bebeğin cenazesini teslim etmek için 80 bin lira talep ettiği, paranın ödenmemesi durumunda cenazenin kimsesizler mezarlığına gömüleceği tehdidinde bulunduğu bildirildi. Aileye yapılan bu tehditler, telefon görüşmelerinin çözümlemelerine yansıdı. Çete yöneticilerinden ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir'in, diğer sanıklardan doktor İlker Gönen'e anlattığına göre, konu ilçe sağlık müdürlüğüne şikayet edilince bebeğin cenazesi aileye teslim edilebildi.

ANKA ajansından Gaye Şeyma Can'ın haberine göre, Bebeğin 18 Ocak 2024 tarihinde Birinci Hastanesi'nin yenidoğan ünitesinde ölümüyle ilgili olarak hemşire Hakan Doğukan Taşçı'nın, çalışanlara doktor gibi talimatlar verdiği ve cenazenin teslimi için aileden para istedikleri ortaya çıktı. Bebeğin cenazesinin teslimi için 80 bin lira talep edilmesi ve aksi halde cenazenin kimsesizler mezarlığına gömüleceği tehdidi, savcının hazırladığı iddianameye de girdi.

Telefonda yapılan konuşmalardan bazıları:

- Gıyasettin Mert Özdemir: "Yani haberin bence yoktur ama bu Birinci'de bir bebek ölmüş yabancı hasta... Sana kısaca şeyi anlatacağım, bu Doğukan'ın, Hasan'ın yabancı hastadan ekstra kendilerine para almalarıyla ilgili bir şey duydun mu?"
  
- İlker Gönen: "Yoo yoo, yani öyle bir bebek öldüğünden de haberim yok, yok öyle bir şey duymadım."

- Gıyasettin Mert Özdemir: "Aile, yönetime 28.500 lira vermiş, Doğukan'a 15 bin vermiş, hastaneye para ödemiş, şikayet olmuş, bebek ölmüş, cenazesini vermemişler."

- İlker Gönen: "Şaka yapıyorsun ya!"

- Gıyasettin Mert Özdemir: "Emine aramış Doğukan'a bağırmış 'Siz nasıl para alırsınız?' Tutanak tutmuşlar, belgeli ha bunlar. Tutanak tutmuşlar Doğukan'a, bu kadar para verildi elden Doğukan'a, Hasan'a diye tutanağın fotoğrafını da adam çekmiş, bununla şikayette bulunmuş."

- İlker Gönen: "Şu an ağzım açık kaldı, ne diyeceğimi bilemedim ben."

Tehditler devam ediyor

İddianameye göre, Gıyasettin Mert Özdemir, "Bebek öldü, içerde para kalıyor, 80 bin lira... Eğer parayı vermezseniz kimsesiz mezarlığına defnederiz, mezarını bile bulamazsınız" şeklinde tehditlerde bulundu. İlker Gönen ise, "Bunlar abartıdır artık bu..." diyerek durumu küçümsemeye çalıştı. Sonuçta ailenin ilçe sağlık müdürlüğüne başvurmasıyla "yenidoğan çetesi" operasyonu için önemli delillerden biri gün yüzüne çıkmış oldu.

Bakmadan Geçme