Yerel seçim yenilgisi AK Parti ve İYİ Parti'yi yakınlaştırdı

Yerel seçimlerin ardından AK Parti ve İYİ Parti arasında bir yakınlaşma olduğu haberleri kulislerde konuşulmaya başlandı.

  • 114

Yerel seçimlerin ardından AK Parti ve İYİ Parti arasında bir yakınlaşma olduğu haberleri kulislerde konuşulmaya başlandı. Gazete Pencere'nin deneyimli yazarı Nuray Babacan, günlük köşe yazısında AK Parti içinde dolaşan bu iddiaları ele aldı. Babacan'ın aktardığına göre, AK Parti, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in siyaseti bırakabileceği söylentileri sonrasında İYİ Parti'yi daha yakından takip etmeye başladı. 

Babacan'ın kulislerden edindiği bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığı ekibi de Akşener ve İYİ Parti ekibiyle yakın ilişkiler içinde bulunuyor. Cumhur İttifakı'nın İYİ Parti'ye gösterdiği ilginin sebebi olarak, olası bir anayasa değişikliği veya kritik kararlarda 38 İYİ Parti milletvekilinin kritik rol oynayabileceği hesaplanıyor. 

Babacan'ın yazısından alıntı şu şekilde:

"AK Parti kulislerinde, İYİ Parti'deki son gelişmeler dikkatle takip ediliyor. Cumhur İttifakı'nın seçim sürecinde ve sonrasında İYİ Parti'ye olan ilgisinin farklı yorumlandığı görülüyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in siyaseti bırakmama konusundaki çabaların altında, parti milletvekillerine duyulan ihtiyacın yattığı düşünülüyor. Özellikle olası bir 'anayasa değişikliği' veya kritik kararlar için 38 milletvekilinin kritik öneme sahip olacağı değerlendiriliyor. Bu bağlamda, Cumhurbaşkanlığı ekibinin Akşener ve ekibiyle yakın ilişkiler içinde olduğu da gündemde."

Bakmadan Geçme