• Haberler
  • Memur
  • 'Yetersiz' denilen öğrenci yurduna üniversiteden yüzde 95 zam

'Yetersiz' denilen öğrenci yurduna üniversiteden yüzde 95 zam

Hacettepe Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na bağlı Barınma Birimleri Yönetim Kurulu, öğrenci yurtlarında yapılan yeni zamları açıkladı.

Hacettepe Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Barınma Birimleri Yönetim Kurulu, öğrenci yurtlarında yapılan yeni zamları açıkladı.

Cumhuriyet gazetesindenr Eylül Barut'un haberine göre, yüzde 95 oranında bir artışla, Öğrenci Evleri'nin fiyatı 2 bin 440 TL’den 4 bin 760 TL’ye yükseldi. Aynı şekilde, dört kişilik öğrenci yurtlarının fiyatı da yüzde 65’lik zamla 980 TL’den bin 625 TL’ye çıktı. Öğrenciler, neredeyse iki katına çıkan barınma ücretleri karşısında endişe yaşarken, zammın geri çekilmesini talep ediyor.

Bir Hacettepeli öğrenci, üniversite yurtlarının yetersiz olduğunu belirterek, “KYK bursu ve diğer burslarla geçinen birçok arkadaşımız var. Bu bursların neredeyse yüzde 80’i barınma ücretlerine gidiyor. Bazı arkadaşlarımız tam zamanlı çalışmak zorunda kalıyor. Olanaklar aynı kalırken, fiyatlar orantısız bir şekilde arttı” ifadelerini kullandı.

‘Eşyalar Dökülüyor’

Öğrenci, hem Öğrenci Evleri hem de yurtlarda ortak bir haşere sorunu yaşandığını vurguladı. “Eşyalar çok eski ve neredeyse dökülüyor. Öğrenci Evleri’nde bazı odaların banyo tavanlarında sıva yok ve dilekçelere rağmen ‘halledeceğiz’ deniliyor. Yurtlarda ortak lavabolarda hijyen neredeyse sıfır. Böcek ve örümcekler odalarda dolaşıyor. Farelerin görüldüğü belirtiliyor” diye ekledi.

 

Bakmadan Geçme