• Haberler
  • Memur
  • YLSY bursiyerleri için Vizyon ve Farkındalık Eğitimleri

YLSY bursiyerleri için Vizyon ve Farkındalık Eğitimleri

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023 YLSY bursiyerlerine yönelik 'Vizyon ve Farkındalık Eğitimleri' programında öğrencilere ülkeye maksimum fayda sağlama çağrısında bulundu.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen 2023 Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) bursiyerlerine yönelik "Vizyon ve Farkındalık Eğitimleri" programına katıldı. Bakan Tekin, programda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu eğitimlere büyük önem verdiğini vurguladı.

Bakan Tekin, salondaki bursiyerlerin heyecanına değinerek, "Bu imkanlara sahip olmanız beni gerçekten imrendirdi. Sizler gerçekten çok şanslısınız." dedi. Üniversite mezuniyetinden sonra yurt dışına gitme hayaliyle başvurduğunu ancak 28 Şubat sürecinde Millî Eğitim Bakanlığı'ndan olumsuz yanıt aldığını belirten Tekin, o dönem yaşadığı sıkıntılara da değindi.

2014 yılında 1416 sayılı Kanun ile yapılan düzenlemeler hakkında bilgi veren Bakan Tekin, "MEB'in 1416 burs programıyla ilgili sıkıntılarını giderdik. Ayrıca FETÖ'nün bursiyerleri üzerindeki vesayetçi politikalarını da sonlandırdık." şeklinde konuştu.

Bakan Tekin, yurt dışına gönderilen öğrencilerin Türkiye ile ilgili çalışmalar yapmalarına karşı çıktığını belirterek, "Biz yurt dışına gönderdiğimiz öğrencilerimizin, Türkiye ile ilgili çalışmalar yapmalarını istemiyoruz. Onların oradaki eğitimleri Türkiye'ye dönüşte daha fazla fayda sağlamaları için önemli bir fırsattır." dedi.

YLSY programı kapsamında düzenlenecek olan oryantasyon programı hakkında da bilgi veren Tekin, "Uzun yıllar yurt dışında kalmış kişilerin deneyimlerini aktaracakları bu program sayesinde, öğrencilerimiz donanımlı bir şekilde yurt dışına uğurlanacaklar." ifadelerini kullandı.

Programın açılışında konuşan Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya ise, 27 kamu kurumu ve 81 üniversiteden gelen başvurular sonucunda 9 bin 309 adayın başvurduğunu, bunlardan 2 bin 550 adayın sözlü mülakata çağrıldığını ve 563 adayın resmî kursiyerlik hakkı elde ettiğini belirtti. Kaya, "Bu kursiyerlerimiz başarılarıyla Türkiye'ye dair hayallerimizi süsleyecekler." şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme