YÖKAK 2 sözleşmeli personel alacak

Yükseköğretim Kalite Kurulunun (YÖKAK) konuya ilişkin duyurusu kurumun internet sayfasından yayımlandı.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, kurul, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. maddesinin (B) fıkrasına göre 2 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Başkanlık, KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınarak yapılacak olan alımlarda özel şartları belirledi.

Alımlar için belirlenen özel şartlar arasında, lisans mezunu adayların 2022 yılı KPSS(B) grubu KPSSP3 puan türü ile değerlendirileceği ve belirli niteliklere sahip olmaları gerektiği vurgulandı. Başvuruların 02 Temmuz 2024 tarihinden 11 Temmuz 2024 saat 17:30'a kadar kabul edileceği belirtilirken, eksik veya süresi içinde yapılmayan başvuruların değerlendirmeye alınmayacağı açıklandı.

Başkanlık yetkilileri, başvuruda bulunacak adayların belge ve sertifikalarının geçerlilik süresinin dolmamış olmasını ve doğruluklarını kontrol etmeleri gerektiğini hatırlattı. Adayların başvuru sürecinde 657 sayılı DMK'nın genel şartlarını da yerine getirmeleri gerektiği belirtilirken, başvuru formu ve gerekli belgelerin şahsen teslim edilmesi gerektiği vurgulandı.

Detaylı bilgiye www.yokak.gov.tr adresinden ulaşılabileceği duyurulurken, başvuru sonuçlarının ilan edileceği tarih ve detayları içeren bir duyurunun yapılacağı belirtildi.

Bakmadan Geçme