• Haberler
  • Memur
  • Yüksek yargı üyeleri mali hak kaybıyla karşı karşıya

Yüksek yargı üyeleri mali hak kaybıyla karşı karşıya

Yargıtay Onursal Üyesi Seyfettin Çilesiz, yeni yargı paketinin mali düzenlemelerine tepki göstererek Yargıtay ve Danıştay üyelerinin maaşlarında önemli bir düşüş olabileceği uyarısında bulundu.

Yargıtay Onursal Üyesi Seyfettin Çilesiz, sosyal medya üzerinden 9. Yargı Paketi'nin 12. maddesinde yer alan düzenlemeye sert tepki gösterdi. Çilesiz, bu düzenlemenin yasalaşması halinde Yargıtay ve Danıştay üyelerinin maaşlarında önemli bir düşüş yaşanabileceğini belirterek, "Muhtemelen Ağustos ayından itibaren maaşlarını 10 bin lira civarında, hatta belki de daha fazla eksik alacaklar" ifadelerini kullandı.

Çilesiz'in paylaşımında, 2023 yılı Mart ayında çıkan 7447 sayılı Kanun ile yapılan düzenlemenin Anayasa Mahkemesi tarafından eşitlik ilkesine aykırı bulunarak iptal edildiğini ve kanun koyucunun yeni bir düzenleme için süre tanındığını hatırlattı. Ancak Çilesiz, 9. Yargı Paketi'nin mevcut düzenlemeleri esas alarak Yargıtay ve Danıştay üyelerinin maaşlarında ciddi bir indirime gidilmesinin planlandığını vurguladı.

Bu düzenlemenin yargı mensuplarını cüzdanları ile vicdanları arasında sıkıştırdığını ifade eden Çilesiz, sosyal medya kullanıcılarından destek beklediklerini ve konunun çözümü için adımlar atılmasını talep etti.

 

Bakmadan Geçme