Yükseköğretim sistemi değişiyor mu?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bazı medya organlarında yer alan 'Üniversite sistemi değişiyor' haberi ile ilgili açıklama yaptı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bazı medya organlarında yayımlanan 'Üniversite sistemi değişiyor' haberinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. YÖK, bu konuda herhangi bir çalışmanın bulunmadığını vurguladı.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan bir sunumda yükseköğretim hayatı, üniversitelere erişim kapasitesi, akademik üretkenlik, bilimsel araştırma fonları, ihtisaslaşma programları, uluslararasılaşma, kalite ve akreditasyon konularının ele alındığı belirtildi. Açıklamada, "Bu toplantıda, gelecek 30 yılda dünyada ve ülkemizde yükseköğretimi etkileyecek değişimler ile Yükseköğretim Kurulu'nun geleceğe yönelik vizyonuna yönelik hazırlıkları ve projeleri konusunda kapsamlı bir sunum gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Ayrıca YÖK Başkanı Erol Özvar ve Yürütme Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen sunumda, üniversite sisteminde değişiklik ile ilgili konuların yer almadığı bildirildi. YÖK, habere itibar edilmemesi ve basın yayın organlarının daha sorumlu davranması gerektiğini duyurdu.

Açıklamada kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu tür haberlerin güvenilirliğini zedeleyebileceği belirtilerek "YÖK'ü yıpratmaya yönelik olarak yapılan bu habere itibar edilmemesini bekliyoruz" ifadesine yer verildi.

 

Bakmadan Geçme