• Haberler
  • İşçi
  • 'Zordayız geçinemiyoruz' mitinginin son durağı Çerkezköy

'Zordayız geçinemiyoruz' mitinginin son durağı Çerkezköy

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde düzenlenen 'Vergide Adalet' mitinginde, toplumun her kesiminin sıkıntılarını ülke gündemine taşıdıklarını vurguladı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde gerçekleştirilen “Vergide Adalet” mitinginde konuştu. Kent Park'ta düzenlenen mitinge, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ ve çok sayıda işçi katıldı.

Mitingde, toplumun her kesiminin yaşadığı sıkıntıların ülke gündemine taşınması gerektiğine vurgu yapan Atalay, işçilerin, emekçilerin ve mağdurların her zaman yanında olduklarını ifade etti. “Taşeronda, staj mağdurlarında, vergide, nerede mağduriyet varsa ülkenin gündemine taşıyoruz” diyen Atalay, TÜRK-İŞ’in, mağduriyetlerin çözülmesi için mücadelesini sürdüreceğini belirtti.

Atalay, düzenledikleri mitinglerin ve eylemlerin, sivil toplum örgütlerinin yetki ve sorumlulukları çerçevesinde olduğunu söyledi. “Biz bu ülkede yasama değiliz, yürütme değiliz, sivil toplum örgütüyüz. İşçinin, kadının, çocuğun sıkıntılarını ülke gündemine taşıyoruz” şeklinde konuşan Atalay, işçi ve emekçilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Vergi sistemini eleştiren Atalay, işçilerin ve emekçilerin daha adil bir sistem talep ettiğini vurguladı. “Sağdan say, soldan say, Meclis'te tulum giymiş, işçi kökenli 5 tane arkadaşımızı göremezsiniz” diyen Atalay, işçilerin ve emekçilerin sorunlarını çözme konusunda verdiği mücadelenin devam edeceğini belirtti.

Konuşmaların ardından Atalay, işçilere karanfil dağıtarak desteklerini gösterdi. Mitingde, işçilerin ve emekçilerin yaşadığı sıkıntılarla ilgili çeşitli talepler dile getirildi ve bu sorunların çözülmesi için ortak bir mücadele çağrısı yapıldı.

TÜRK-İŞ tarafından düzenlenen bu büyük miting, işçi ve emekçilerin haklarını savunmak adına atılan adımlardan biri olarak değerlendirildi. Atalay, Türkiye genelinde düzenleyecekleri mitinglerle mağduriyetlerin çözüme kavuşturulması için mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme