• Haberler
  • Memur
  • CHP'li Öztürkmen torpil belgelerini TBMM kürsüsünde gösterdi

CHP'li Öztürkmen torpil belgelerini TBMM kürsüsünde gösterdi

Adalet Bakanlığı görevde yükselme sınavındaki mülakat uygulamasını belgeleriyle açıklayan CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, 'torpil' belgelerini bu kez TBMM kürsüsünde gösterdi.

  • 136

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Adalet Bakanlığı görevde yükselme sınavındaki mülakat uygulamasıyla ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Gazete Duvar’dan Şebnem Babat’ın haberine göre, CHP Grup önerisi üzerine söz alan Öztürkmen, TBMM genel kurulunda şu ifadeleri kullandı:

"Büyük Önder Atatürk "Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir" demişti. Ve bu cumhuriyetin sağladığı olanaklarla Bartın ilinin Ulus ilçesi Ulukaya köyünde doğan, babası emekli öğretmen, annesi ev hanımı olan Sayın Adalet Bakanı cumhuriyetin sağladığı bu ortamdan yararlanarak, faydalanarak her Türk vatandaşına sağlanan olanaklardan yararlanarak bugün Adalet Bakanlığı koltuğuna oturmuştur ancak cumhuriyetin sağladığı bu olanakları her Türk vatandaşına eşit oranda sağlamaktan geri kalmaktan bir türlü vazgeçmemiştir.

Şimdi, Sayın Adalet Bakanı, bıraktık Türk halkının kendisinden adalet beklemesini, adalet mensuplarına bile adaletsiz davranmaktadır. Türkiye'nin her tarafından yüzlerce, binlerce Adalet Bakanlığı mensuplarının feryatları bugünlerde Türkiye'nin her tarafında inlemektedir.

Binlerce Adalet Bakanlığı mensubu Adalet Bakanlığının kendi içinde düzenlediği meslekte yükselme sınavında haksızlıklara uğradıklarını beyan etmektedir. Elimizde -bugünlerde televizyonlarda da bolca gösterilen- sayısız örnek var. 94 almış, 91 alınmış, 89 almış, 88 almış, yazılı sınavda başarılı olmuş yazı işleri müdürleri ama mülakatta elenmişler. O ilde 1'inci olanlar mülakatta elenmiş, o ilde sonuncu olanlar yükseltilmiş, müdür edilmiş. Bunun gibi binlerce örnek var elimizde ama isimlerini veremiyorum, korkuyorlar, diyorlar ki, 'İsmimizi vermeyin. Bizi ya görevden alırlar ya sürerler.'

Aynı mağduriyet emniyet mensuplarında. Bakın, bana bugün ulaşan mağdur diyor ki, "Biz de emniyet mensubuyuz. Türkiye çapında yazılı sınavda derece yapmış 120 emniyet mensubu mülakatta elendi."

Bu haksızlıkları yapmaktan bir türlü vazgeçmiyorsunuz; sizin ne vicdanınız var ne insafınız var.”

Öztürkmen'in konuşması TBMM tutanaklarına şöyle yansıdı:

Öneri: Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın tarafından Adalet Bakanlığında göreve alınmalar başta olmak üzere kamuda istihdamın kayırmacı politikaları üzerine kurulmasının araştırılması amacıyla 24/4/2024 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verilmiş olan 550 sıra no.lu Meclis araştırması önergesinin diğer önergelerin önüne alınarak görüşmelerinin 24/4/2024 Çarşamba günlü birleşimde yapılması önerilmiştir.

BAŞKAN – Önerinin gerekçesini açıklamak üzere Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen. (CHP sıralarından alkışlar)

CHP GRUBU ADINA HASAN ÖZTÜRKMEN (Gaziantep) – Sayın Başkanım, değerli milletvekilleri; hepinizi en içten saygılarımla selamlıyorum. Büyük Önder Atatürk “Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.” demiş ve bu cumhuriyetin sağladığı olanaklarla Bartın ilinin Ulus ilçesi Ulukaya köyünde doğan, babası emekli öğretmen, annesi ev hanımı olan Sayın Adalet Bakanı cumhuriyetin sağladığı bu ortamdan yararlanarak, faydalanarak her Türk vatandaşına sağlanan olanaklardan yararlanarak bugün Adalet Bakanlığı koltuğuna oturmuştur ancak cumhuriyetin sağladığı bu olanakları her Türk vatandaşına eşit oranda sağlamaktan geri kalmaktan bir türlü vazgeçmemiştir. Şimdi, Sayın Adalet Bakanı, bıraktık Türk halkının kendisinden adalet beklemesini, adalet mensuplarına bile adaletsiz davranmaktadır. (CHP sıralarından alkışlar) Türkiye'nin her tarafından yüzlerce, binlerce Adalet Bakanlığı mensuplarının feryatları bugünlerde Türkiye'nin her tarafında inlemektedir. Bize gerek mail yöntemiyle gerek sosyal medya yöntemiyle ulaşan binlerce Adalet Bakanlığı mensubu Adalet Bakanlığının kendi içinde düzenlediği meslekte yükselme sınavında haksızlıklara uğradıklarını beyan etmektedir. Elimizde -bugünlerde televizyonlarda da bolca gösterilen- sayısız örnek var. 94 almış, 91 alınmış, 89 almış, 88 almış, yazılı sınavda başarılı olmuş yazı işleri müdürleri ama mülakatta elenmişler. O ilde 1’inci olanlar mülakatta elenmiş, o ilde sonuncu olanlar yükseltilmiş, müdür edilmiş. Bunun gibi binlerce örnek var elimizde ama isimlerini veremiyorum, korkuyorlar, diyorlar ki: “İsmimizi vermeyin. Bizi ya görevden alırlar ya sürerler.” Aynı sorun, aynı sıkıntı…

KADEM METE (Muğla) – Belediyelerde katliamlara başladınız, belediyelerde katliama başladınız.

HASAN ÖZTÜRKMEN (Devamla) - Laf atmayın, hepsi belgeli, hepsi belgeli, laf atmayın; ismi de burada, TC’si de burada, sınav tarihi de burada. Yalan söylüyorsunuz! (CHP sıralarından alkışlar)

KADEM METE (Muğla) – Sen yalan söylüyorsun! Sen yalan söylüyorsun!

HASAN ÖZTÜRKMEN (Devamla) - Aynı mağduriyet emniyet mensuplarında. Bakın, bana bugün gelen bir mailde diyor ki “Aynı, biz de emniyet mensubuyuz. Türkiye çapında yazılı sınavda derece yapmış 120 emniyet mensubu mülakatta elenmiş.” Bu haksızlıkları yapmaktan bir türlü vazgeçmiyorsunuz; sizin ne vicdanınız var ne insafınız var. (AK PARTİ sıralarından gürültüler)

KADEM METE (Muğla) – Kıyıma başladınız ya, kıyıma.

HASAN ÖZTÜRKMEN (Devamla) - Türkiye'nin bütün cumhuriyet kazanımlarını, malını mülkünü sattığınız yetmiyormuş gibi, Türkiye'nin cumhuriyet kazanımlarını sattığınız, göz diktiğiniz, çaldığınız yetmiyormuş gibi şimdi de insanların emeklerini çalıyorsunuz. (CHP sıralarından alkışlar) O insanlar, o insanlar…

KADEM METE (Muğla) – Siz paraları balya balya sayıyorsunuz.

HASAN ÖZTÜRKMEN (Devamla) – Yalan söylüyorsun. Gel burada konuş, gel burada konuş, yalan. Bakın, burada belgeler var. Bakın, burada belgeler var, binlerce belge var, yalan söylüyorsunuz. Gelin, burada konuşun. Laf atmayın oradan.

KADEM METE (Muğla) – Neyin belgesi var?

HASAN ÖZTÜRKMEN (Devamla) – Gelin, burada konuşun. Hepsi belgeli bunların, hepsi belgeli. Laf atmayın.

KADEM METE (Muğla) – Kamera kayıtları var, ne belgesinden bahsediyorsun?

HASAN ÖZTÜRKMEN (Devamla) – Şimdi, bu insanlar aileleri için, çocuklarının geleceği için sabahlara kadar çalışmışlar, alın teri dökmüşler. “İntiharın eşiğindeyiz.” diyor. Bakın, burada yazıyor “İntiharın eşiğindeyiz.” diyor. “Ben, sabahlara kadar bir taraftan gazi babama baktım, diğer taraftan ders çalıştım. Buna rağmen, almış olduğum 94 puana rağmen ben atanamadım, il sonuncusu atandı.” diyor. Belgeli, oradan vır vır vır konuşmayla değil bu işler. (CHP sıralarından alkışlar) O nedenle… Ama işte arkadaşlarımızın söylediği gibi kayyuma haksızlık, çiftçiye haksızlık, EYT’liye haksızlık, yok bilmem memurlara haksızlık, Emniyet mensuplarına haksızlık… Boşuna değil bu mağduriyetiniz, boşuna değil bu yenilmeniz. Yenileceksiniz, yenileceksiniz.

YAŞAR KIRKPINAR (İzmir) – Ya, siz elli yıldır yeniliyorsunuz.

HASAN ÖZTÜRKMEN (Devamla) – Sonunuz geliyor, bu kibirden vazgeçin, bu haksızlıktan vazgeçin. AKP, Nazım Hikmet’in şiirinde söylediği gibi bu halka “Sana düşman, bana düşman/Düşünen insana düşman/Vatan ki bu insanların evidir/Sevgilim, onlar vatana düşman…” (Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN – Buyurun, devam edin.

HASAN ÖZTÜRKMEN (Devamla) – Emeğe düşmansınız. Teşekkür ederim Sayın Başkanım. Saygılar sunuyorum. (CHP sıralarından alkışlar) Ya, öyle oradan atmak değil. Ha, öyle konuşmakla değil, gelin, gelin, belge var!

 

Bakmadan Geçme