Hak-İş'ten 1 Mayıs kararı

HAK-İŞ, 1 Mayıs'ı geleneksel bir şekilde farklı bir ilde kutlama kararı aldı

  • 73

HAK-İŞ, 1 Mayıs'ı geleneksel bir şekilde farklı bir ilde kutlama kararı aldı. Genel Başkan Mahmut Arslan, bu yılki kutlamayı Kocaeli Seka Park'ta saat 13.00'te gerçekleştireceklerini duyurdu. HAK-İŞ, daha önce farklı illerde gerçekleştirdiği kutlamaların ardından bu yıl Kocaeli'de coşkuyla, barış ve kardeşlikle kutlama yapacak. 

Arslan, kutlamada Türkiye'nin ekonomik dinamikleri ve işçi hareketi açısından önemli bir il olan Kocaeli'nin yanı sıra, Filistinli işçilere olan dayanışma duygularını da vurgulayacaklarını ifade etti. Ayrıca, çalışma hayatının öne çıkan konuları olan vergi, hayat pahalılığı ve sendikal örgütlenmenin önündeki engeller gibi meseleleri gündeme taşıyacaklarını belirtti.

HAK-İŞ'in 1 Mayıs'ı sadece Kocaeli'de değil, tüm Türkiye genelinde kutlama arzusunda olduğunu ve il başkanlıkları aracılığıyla etkinlikler düzenleyeceğini de ekledi. Bu etkinliklerde HAK-İŞ'in talepleri güçlü bir şekilde dile getirilecek ve bir 1 Mayıs Bildirisi okunacak.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da 1 Mayıs'la ilgili Taksim'in hukuki bir gerçek olduğunu belirterek konuyla ilgili olarak daha fazla açıklama yapmayı planladıklarını söyledi.

Bakmadan Geçme