• Haberler
  • Memur
  • Milli Eğitim Bakanı: Ücretli öğretmenlik geçici bir yöntem

Milli Eğitim Bakanı: Ücretli öğretmenlik geçici bir yöntem

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bazı milletvekillerinin özel okullarda çalışan öğretmenler ile ücretli öğretmenlerin yaşadıkları sorunlara ilişkin yazılı soru önergelerine cevap verdi. Bakanlık, eğitim kurumlarındaki yönetici ve öğretmenlerin aylık ve ek ders ücretlerine ilişkin mevzuatı hatırlattı ve uzman ve usta öğreticilerin görevlendirilmesi için belirlenen şartları açıkladı.

Bakan Tekin, ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görev alanların sadece fiilen ders görevini yerine getirdikleri durumda ek ders ücretinden yararlandırıldığını belirtti. Yapılan değişikliklerle ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış yapıldığını ve bu artışın 1 Kasım 2023 itibarıyla yansıtıldığını ifade etti.

Ayrıca, ek ders ücreti karşılığında görev alanların mali haklarında iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini ve sözleşmeli öğretmen istihdamı ile resmi eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılandığını belirtti. Üç yıl sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerin kadrolu olarak atandığını da açıkladı.

Ücretli öğretmen görevlendirmesinin geçici bir yöntem olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, bu uygulamanın eğitim öğretimin aksatılmadan sürdürülmesi amacıyla yapıldığını belirtti. Özel öğretim kurumlarında görevli eğitim personelinin iş sözleşmelerine uygun olarak istihdam edildiğini ve İş Kanunu kapsamında asgari ücretin altında çalıştırılmadığını ifade etti. Son bir yılda özel öğretim kurumlarına yapılan denetimlerde 920 kuruma 65 milyon lira idari para cezası uygulandığını da ekledi.

Bakmadan Geçme