• Haberler
  • Aktüel
  • Uzmanı tek tek açıkladı: TL cazibesini artıracak, borsada hangi hisseler öne çıkacak?

Uzmanı tek tek açıkladı: TL cazibesini artıracak, borsada hangi hisseler öne çıkacak?

Borsa İstanbul, 10 bin puan psikolojik direncini aşarak tarihinin en yüksek seviyesine ulaşırken, bu çıkışta en dikkat çeken sektörlerden biri ulaştırma sektörü oldu. Peki, bu yükseliş trendi devam edecek mi? Hangi hisse senetleri öne çıkacak? Yatırımcıların portföyünde ne tür varlıklar bulunmalı?

Borsa İstanbul, 10 bin puan psikolojik direncini aşarak tarihinin en yüksek seviyesine ulaşırken, bu çıkışta en dikkat çeken sektörlerden biri ulaştırma sektörü oldu. Peki, bu yükseliş trendi devam edecek mi? Hangi hisse senetleri öne çıkacak? Yatırımcıların portföyünde ne tür varlıklar bulunmalı? Bu soruların cevaplarını Sabah.com.tr için değerlendiren A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, Türkiye'nin borsasının, benzerlerine göre oldukça düşük fiyatlandığını belirterek, önümüzdeki dönemde Türk Lirası varlıklarının daha çekici hale geleceğini ifade etti.

Borsa İstanbul'da 10 bin puanın üzerine çıkarak tarihi zirvesini gören BIST 100 Endeksi, birçok sektörde rekorlar kırmaya devam ediyor. Son dönemde ulaştırma, holding ve bankacılık endekslerinin öncülük ettiği bu yükselişle birlikte, piyasa Standard & Poor's'un Türkiye raporunu beklemeye başladı.

Borsadaki bu tarihi zirve sonrasında yatırımcılar, gelecek döneme ilişkin beklentilerini merak ediyorlar. A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, "Önümüzdeki dönemde TL varlıkları daha cazip olacak" diyerek, Türk Lirası'nın borsada daha çekici hale geleceğini belirtti.

Gelecek dönemde borsada yaşanacak gelişmeler ve yabancı yatırımcı ilgisini artırabilecek unsurlar hakkında konuşan Doğan, özellikle Standard & Poor's'un not artışı ve Temmuz ayında Moody's'in Türkiye'nin kredi notuna ilişkin olası bir iyileştirme yapabileceğini vurguladı. Bu olası gelişmelerin yanı sıra, enflasyonun baz etkisinin katkısıyla hızla gerileyecek olması da Türkiye'ye olan ilgiyi artırabilir.

Borsa İstanbul'da yükseliş trendinin devam edeceğini öngören Doğan, TL varlıklarının cazibesinin artacağını belirtti. Özellikle Türkiye'nin gri listeden çıkarılması ve enflasyondaki düşüş, yabancı yatırımcıların ilgisini artırabilir.

Doğan, orta ve uzun vadede borsada öne çıkabilecek sektörlerin başında mali sektör, havacılık, iletişim, otomotiv ve petrokimya sektörlerinin geldiğini ifade etti. Bu sektörlerde faaliyet gösteren büyük şirketlerin yabancı yatırımcılar için cazip olabileceğini belirtti.

Son olarak, yatırımcılara TL varlıkları içerisinde özellikle borsa ve mevduatı değerlendirme tavsiyesinde bulunan Doğan, risk seviyelerini göz önünde bulundurarak portföylerini çeşitlendirmeleri gerektiğini vurguladı. Özellikle bu yılın geri kalanında Türk Lirası bazlı varlıkların dövize ve altına göre daha iyi fırsatlar sunabileceğini belirtti.

Bakmadan Geçme