• Haberler
  • Memur
  • AK Parti'ye muhasebe dersleri: İlçe belediyesinde sarayı andıran makam odası

AK Parti'ye muhasebe dersleri: İlçe belediyesinde sarayı andıran makam odası

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde 271 bin kişi yaşıyor.. Ancak bu ilçenin belediye başkanlığı koltuğunda tam 10 yıl boyunca oturan AK Parti'li Mehmet Çerçi, geride 1.2 milyar liralık borç ve göz alıcı, sarayları aratmayan bir belediye binası bıraktı.

Sözü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre, 31 Mart yerel seçimlerinde Yunusemre Belediyesi, yüzde 46 oy oranıyla CHP'ye geçti. 10 yıl milletvekilliği ve ardından 10 yıl belediye başkanlığı yapan Mehmet Çerçi'nin, CHP'li halefi Semih Balaban'a devrettiği 1.2 milyar liralık borç, belediye yönetimini zorlayacak bir yük olarak duruyor. Ancak bu yüksek borca rağmen, geçtiğimiz Kasım ayında açılışı yapılan belediye hizmet binasının görkemi, "İşte AK Parti'ye bu şatafat kaybettirdi" yorumlarına neden oldu. Yunusemre Belediye binası, AK Parti'li başkanlık döneminde yeniden inşa edilmiş ve geçen yıl tamamlanmış.

Çerçi tarafından seçimi kaybetmesinin ardından sarayı andıran makam odasının görüntüsü gündem oldu. Geniş alanı, özel dokuma halıları ve gösterişli mobilyalarıyla tefriş edilmiş makam odasının görselleri sosyal medyada ciddi etkileşim rakamlarına ulaştı. İstanbul'a giden Çerçi'nin, fotoğrafları soran arkadaşına  "Ben İstanbul Boğazı'nda keyfime bakıyorum" dediği belirtildi.

CHP'li yeni başkan Semih Balaban, borç yüküyle başa çıkmak için çeşitli adımlar atmaya kararlı. Borçları eritme stratejisi kapsamında, belediyenin araçları havuz sistemine alındı ve şeffaf bir şekilde kullanılacak. Balaban, ayrıca şişkin kadrolaşma ve maaş almadan işe gelmeyenler konusunda da temizlik yapmayı planlıyor. "Adalet, ahlak ve liyakat" temelleri üzerine kurulacak yeni yönetim anlayışıyla Yunusemre Belediyesi'nin yeni bir döneme gireceği ifade ediliyor. 

 

Bakmadan Geçme