Ali Yalçın: CHP memurun emeğini heder etti

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Anayasa Mahkemesi'nin kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanabilmesi için 'yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma' şartını iptal etmesiyle alakalı olarak CHP'yi sert bir dille eleştirdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Anayasa Mahkemesi'nin kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanabilmesi için "yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma" şartını iptal etmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) sert bir dille eleştirdi. Yalçın, Antalya'da düzenlenen bir iftar programında yaptığı konuşmada, CHP'nin politikalarının kamu görevlilerini mağdur ettiğini ve memurların haklarını gasbettiğini öne sürdü.

Yalçın, "Emek hareketi iktidarı protesto ederken, biz gidip muhalefet partisini protesto etmek zorunda kaldık. Çünkü emeğimizi heder ettiler." ifadelerini kullanarak CHP'yi suçladı. Sendika olarak emek mücadelesinin yanında olduklarını ve milletin daima yanında olduklarını belirten Yalçın, CHP'nin memurları zarara uğrattığını ve emek düşmanlığı yaptığını dile getirdi.

Ali Yalçın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 2019'da göreve gelmesiyle emekçilere mobbing uygulamaya başladığını da öne sürdü. Yalçın belediyenin emek mücadelesini kundakladığını söyledi. Yalçın, CHP'nin emekçilere karşı taahhütlerini yerine getirmediğini ve memurların haklarını savunmadığını belirtti.

"Emek mücadelesini 'kucaklayacağız' diye süslü cümle kurdular ama emek mücadelesini kundakladılar. Memuru iki il arasında Türkiye'nin bir köşesinden, bir köşesine sürgüne gönderdiler." değerlendirmesini yaptı.

 Yalçın şöyle konuştu:

"Beş yıl sabrettik ve gerçek yüzlerini her yerde anlattık. Çünkü emek mücadelesini kucaklamak lazım, kundaklamak değil. Başkanım dedi ki 'Antalya'da Memur-Sen ailesi tüm bileşenleriyle, aile üyeleriyle Hakan Başkan'ın yanındayız'. Tabii ki yanında olacağız. Burada Muhittin Böcek'in mi yanında olacağız, emekçilere kan kusturanın mı yanında olacağız."

Yalçın, eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Emekçilerin garantisi benim, kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım." sözü vermesine rağmen CHP'li belediyelerin bunun gereğini yerine getirmediğini söyledi.

"Sendika olarak üyeye, ülkeye kazandırmaya, millet iradesinin yanında durmaya, vesayetçilerin karşısında olmaya, kirli bir dalga varsa, millet iradesine karşı o dalgayı kırmaya devam edeceğiz." diyen Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memurun her zaman yanında hareket ettiğini ve haklarını savunduğunu belirtti.

Programa AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin ile sendika üyeleri de iştirak etti.

Bakmadan Geçme