'Ali Baba ve 7 Cüceler'in gösterimi yapıldı

Cem Yılmaz'ın yazıp yönettiği 'Ali Baba ve 7 Cüceler' filminin basın gösterimi Kanyon AVM'de gerçekleştirildi.

Komedyen, oyuncu, senaryocu ve direktör Cem Yılmaz'ın yazıp yönettiği, 'Ali Baba ve 7 Cüceler' filminin matbuat vizyonu yapıldı.

Filmde, 'Boris Mancov' ve 'Ali Şenay' ünlü dü ayrı karakteri canlandıran Yılmaz, Kanyon AVM'de meydana gelen gösterimin arkası sıra soruları yanıtlayarak, filmin Sofya'da çekildiğini aktardı.

Cem Yılmaz, Sofya'da aşırı kalburüstü ve deli dolu şahıslara rastladıklarını kaydederek, 8 haftada tamamlanan çekimlerin arkası sıra İstanbul'a döndüklerini belirtti.

Filmin, cümbüş sinemasının dobra ortak örneği olduğuna yer veren Yılmaz, 'Bir standardımız, ortak yapım anlayışımız var. Onu bitmeme ettirmeyi hedefledik. Hedeflediğim derece beli film' dedi.

Yılmaz: Yani aksi de artı de bulunan ortak aşırı şeyin ortak yansıması filmde

Olumlu, zararlı biriken değerler üstünden eğlendirme yaptığına aksan fail Yılmaz, 'Mesela klişeler, müspet veya zararlı değerler. Yani aksi de artı de bulunan ortak aşırı şeyin yansıması mevcut filmde' sanarak konuştu.

Cem Yılmaz, filmin yurtdışında gösterimine ilişkin, 'Filmlerin yurtdışında gösterime gireceği bölgeler ve esbap anlaşılan zaten. Yurtdışında, Avrupa'da canlı Türk seyirciye çıkıyor. Aşağı üst on yıldır izlenme payı orada aşırı düşmüş. Gitgide azalıyor. Almanya, Fransa, İngiltere, Belçika ve Hollanda'daki beyaz perde perdesindeki takip alışkanlıkları. Biz az daha yirmi yıldır oraya film gönderiyoruz lakin rakamlar giderek azalıyormuş. Avrupa'da 63 eşlem giriyormuşuz' ifadelerini kullandı.

Filmlerinde ilgi çekici sponsorluk kullanımına müteveccih eleştirilere de yer veren Yılmaz, 'Dünyada ortak tane müzahir kullanan benmişim gibi, aşırı yazılıp çiziliyor bu konu. Birazcık, düpedüz bilgelik eksikliği namına değerlendiriyorum. Bu mevzuda desteğinizi bekliyorum. Çünkü neden? Emin olun, beyaz perde bilet ücretleri ne olursa olsun, anlaşılan rakamlarda bütçeleri beyaz perdeye mevrut seyirciyle istikbal etmek aşırı zor' sanarak konuştu.

Kaynak: AA

Bakmadan Geçme