'Paralel kurultayın düşünülmesi bile akla ziyandır'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'Olağanüstü tüzük kurultayıyla ilgili kanunsuz tarih açıklayanlar suç işlediklerini iyi bilmelidirler. Korsan ve paralel kurultayın toplanması şöyle dursun, düşünülmesi bile akla ziyandır.' dedi.

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, olağanüstü kongre sürecine ilişkin, 'Olağanüstü tüzük kurultayı ile ilgili kanunsuz tarih açıklayanlar suç işlediklerini, vebal taşıdıklarını iyi bilmelidirler. Korsan ve paralel kurultayın toplanması şöyle dursun, düşünülmesi bile akla ziyandır.' ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve İl Başkanları Ortak Toplantısı'nın ardından yazılı açıklama yaptı.

Toplantıda MHP'yi hedef alan algı ve siyaset operasyonlarının tüm yönleriyle görüşüldüğünü, bundan sonra izlenecek stratejilerin, detaylarıyla değerlendirildiğini bildiren Bahçeli, içi boşaltılmış hukuk anlayışının ve iradesi çalınmış hukukçuların arkasına saklanan bir kısım mihrakların, partinin temel ve tarihi dinamikleriyle oynamaya yeltendiğini belirtti.

Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Okyanus ötesi kaynaklı planlamalardan medet uman, vicdanını kiralayanlara umut bağlayan, böylelikle MHP'yi ele geçirme ve kontrol altına alma amacına ulaşacaklarını sanan gafiller, şüphesiz yanıldıklarını göreceklerdir. Milliyetçi Hareket Partisi 47 yıldır, ülke, millet ve vatan hizmetinde birçok tuzak ve tertiplerle karşılaşmış, nice saldırı ve tahriklerle sabrı ve metaneti test edilmiştir. Komplo mucitleri, fitne mimarları, işbirlikçilik markaları ve kriz müellifleri her defasında üç hilale cephe almışlar, farklı kılık ve suretlere bürünerek partimizi küçültmeye, eritmeye kalkışmışlardır ancak hiçbir şer niyet, hiçbir hain ittifak, kökü dışarıda hiçbir karanlık odak başarıya ulaşamamış, sonuç alamamıştır. MHP'yi kirli emellerine alet etmek isteyen malum çevreler, içimizden devşirdikleri küçük bir grupla zalim gayelerini hayata geçireceklerini hesap etmektedirler.'

'Düşünülmesi bile akla ziyandır'
Bahçeli, bir yanda partiyi istikrarsızlığa sokmak için faal halde bulunan, diğer yanda muhtemel partileşme çalışmalarını alttan alta yürütenlerin gerçek yüzünün çok yakında net olarak anlaşılacağına işaret ederek, şunları belirtti:

'Ayrıca olağanüstü tüzük kurultayı ile ilgili kanunsuz tarih açıklayanlar suç işlediklerini, vebal taşıdıklarını iyi bilmelidirler. Korsan ve paralel kurultayın toplanması şöyle dursun, düşünülmesi bile akla ziyandır. Kaldı ki birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya kimsenin gücü ve nefesi yetmeyecektir. Geleceği konuşmaktan korkanların, davamızın özüne yabancı kalmışların, şehit ve ecdat mirasından kaçanların Milliyetçi Hareket Partisini esaret altına almaları imkansızdır. Başka kapılara yüz sürüp sonra verilen imkanları yanlışa yorarak partimizin varlığında hak iddia edenler, her zaman vesayeti altına girdikleri paralel örgüt gibi lekeli olacaklardır.'

Bakmadan Geçme