'Terörizm ve mülteci krizi konuları G-20 gündeminde'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın önerisiyle terörizm ve mülteci krizi konuları da G-20 Liderler Zirvesi gündemine dahil edilmiştir' dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, dakika birlikte gazetede toprak meydan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15-16 Kasım 2015 tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek G-20 Zirvesi'nin gündemine yıldırı ve sığınmacı sorunlarının da karışma edilmesini istediği fakat birtakım G-20 üyesi devletlerin bu öğrenci için çıkmış olduğu ve bundan dolayı şahika programının duyuru edilemediği yönündeki iddiayı yalanladı.

Bilgiç, mevzuya bağlı birlikte soruya cevabında, Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi gündeminin birlikte müddet önceki belirlenerek elçi ülkelerle paylaşıldığını hatırlattı.

Bilgiç, şunları kaydetti:

'Sayın Cumhurbaşkanımızın önerisiyle yıldırıcılık ve sığınmacı krizi mevzuları da gündeme karışma edilmiştir. Bu konuların gündeme karışma edilmesi hususunda G-20 ülkelerinden rastgele birlikte itiraz ve sakınma gelmemiş, Türkiye kabilinden hazırlanmakta olan ruzname ve izlence kıvançla karşılanmıştır. Bu nedenle, anılan gazetede toprak meydan iddialar hayalet ürünü olup, doğruyu yansıtmamaktadır.'

Kaynak: AA

Bakmadan Geçme