19 gün sonra naaşı bulundu: 8 yaşındaki Narin canavarca katledilmiş

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 8 yaşındaki Narin Güran'ın cesedi bulundu, gözaltı sayısı 24'e yükseldi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni, 19 gün süren arama çalışmalarının ardından bulundu. Narin'in cesedi, 8 Eylül 2024 sabah saatlerinde Eğertutmaz Deresi'ndeki balçıkların içerisinde bir çuval içinde, üzeri taşlarla gizlenmiş vaziyette bulundu.

Bakan açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan Narin Güran'ın cansız bedeni jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Başımız sağ olsun" şeklinde açıklama yaptı. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, cesedin sabah saat 08.45 sıralarında bulunduğunu belirtti ve Narin'in kıyafetleriyle birlikte çuval içerisinde taşlarla kapatılmış olarak bulunduğunu ifade etti.

Narin'in cenazesi, olay yerindeki incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Bölgeye giriş çıkışlar yasaklandı ve güvenlik önlemleri artırıldı.

Gözaltı sayısı 24'e yükseldi

Soruşturma kapsamında Narin'in neredeyse tüm akrabaları gözaltına alındı. Gözaltı sayısının 24'e yükseldiği belirtilirken, gözaltına alınanlar arasında Narin'in ailesi ve bazı akrabaları bulunuyor. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürerken, Narin'in tutuklanan amcasına ait otomobilde tespit edilen DNA örnekleri de incelenmek üzere jandarmaya götürüldü.

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Narin'in çantası ve terliklerinin de çuvalda bulunduğunu, delil toplama işlemlerinin büyük bir titizlikle yapıldığını söyledi. Eren, "Narin'in çantası, terlikleri de torbadaydı. Deliller tek tek inceleniyor ve bu nedenle ön delil toplama işlemi yaklaşık 3 saat sürdü" şeklinde bilgi verdi.

Erdoğan: Narin'i katledenlerin mutlaka hesap vermesini sağlayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Erdoğan şunları kaydetti:

"Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bu sabah na'şına ulaşılan Narin kızımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.

Canice, vahşice katledilen Narin'in acı haberi hepimizi derinden yaraladı; üzüntümüzün tarifi yok.

Narin kızımızın kayıp ihbarının alınmasından itibaren güvenlik güçlerimiz çok yoğun bir şekilde kendisine canlı ulaşmak için gayret gösterdiler. 19 gün boyunca süren aramalar neticesinde maalesef yüreklerimize su serpen bir haber alamadık.

Narin'i katledenlerin adalet önünde mutlaka hesap vermesini sağlayacağız.

Narin evladımızı bizden kopartanların hak ettikleri en ağır cezayı almaları için adli sürecin bizzat takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum."

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili yürütülen soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü ve kesin ölüm nedeninin tespit edilmesi için otopsi işlemlerinin tamamlandığını açıkladı. Tunç, "Otopsi işlemi sonucunda elde edilen doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik ve patolojik incelemeler yapılacak. Soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 24'e yükseldi. Adalet önünde hesap vermekten kaçamayacaklar" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sorumluların en ağır cezayı alması için sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

memur5.com

Bakmadan Geçme