20 bin öğretmen alımı mülakat sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçlarının 25 Ekim 2024 saat 22.00 itibarıyla erişime açıldığını duyurdu.

20 ilde toplam 245 komisyonun yürüttüğü sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları 25 Ekim 2024 itibarıyla açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mülakat sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Adaylar, sonuçlarına e-Devlet üzerinden bireysel şifreleriyle ulaşabiliyor. Sözlü sınavlar, öğretmen adaylarının ders anlatım ve iletişim becerilerini değerlendirmek amacıyla yüz yüze görüşmelerle yapıldı. Mülakatlarda adayların ders anlatım becerileri, özgüvenleri, temsil yetenekleri gibi mesleki yeterliliklerini değerlendirmek için tüm adaylar, her komisyon gün sonunda değiştirilecek şekilde bağımsız soru seçme ve puanlama sistemine tabi tutuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, adaylar sözlü sınav başarı puanlarını KPSS puanlarıyla birlikte %50 oranında değerlendirilmiş olarak görebilecekler. Ayrıca sınav sürecine ilişkin herhangi bir şaibeye yer verilmemesi için kimlik gizliliği sağlanarak komisyonlarda, adaylara özgü kodlar ile görüşme yapıldığı bildirildi. Komisyon üyelerinin adil ve tarafsız değerlendirme yapabilmeleri için puanlama anahtarları ve rehberler kullanıldı. Bu çerçevede adayların itiraz hakları 28 Ekim-1 Kasım arasında dilekçe ile il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılabilecek. İtirazlar 11 Kasım'a kadar değerlendirilip sonuçlandırılacak.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, sonuçların 23 Kasım'da açıklanacağını ve atanacak öğretmenlerin görev yerlerinin belirlenmesinin ardından kararnamelerin illere gönderileceğini belirtti.

memur5.com

Bakmadan Geçme