2024 bitiyorken Cumhurbaşkanlığı 2024/2 kadro dağılımları hala yayımlamadı?

2024 yılının bitmesine 3.5 ay kala, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'nın açıktan ve nakil suretiyle atama sayılarına ilişkin ikinci kadro dağıtım kararını hâlâ kurumlara göndermediği belirtildi.

Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince, her mali yıl için kapsamına giren kurum ve kuruluşların memur ve öğretim elemanı kadrolarına açıktan veya diğer kurum ve kuruluşlardan nakil suretiyle yapabilecekleri yıllık atama sayısı Cumhurbaşkanlığı tarafından belirleniyor. Ancak 2024 yılı için bu atama sayılarına ilişkin ikinci dağıtım kararı hala yayımlanmadı.

Kamu personelinin mağduriyeti gün geçtikçe artıyor. Naklen atanmak üzere müracaatta bulunacak kamu personeli, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanacak atama izin dağılımını bekliyor. Özellikle eş ve sağlık mazereti gibi zorunlu tayin sebeplerinden dolayı kurum değiştirmek zorunda kalan personelin mağduriyetleri giderek büyüyor. Ayrıca, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, çocukları eğitim çağında olan aileler için durum daha da karmaşık bir hal alıyor.

Açıktan ve nakil suretiyle atama sayıları, 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ilgili maddesi uyarınca Cumhurbaşkanlığı Kararı ile belirleniyor. Kararnamenin 11. maddesi şu şekilde düzenlenmiştir:

- MADDE 11 –(1) Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamına giren kurum ve kuruluşlarının memur ve öğretim elemanı kadrolarına açıktan veya diğer kurum ve kuruluşlardan nakil suretiyle yapabilecekleri yıllık atama sayısı, bu sayı sınırlamasına tabi tutulmayacak atamalar ile uygulamaya ilişkin hususlar, öğretim elemanları için Yükseköğretim Kurulunun görüşü alınmak suretiyle Cumhurbaşkanınca belirlenir.
- (2) Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamına giren kurum ve kuruluşlarca 657 sayılı Kanunun 59 uncu ve 92 nci maddeleri uyarınca yapılabilecek açıktan atamalar için Cumhurbaşkanlığından izin alınması zorunludur.

Kamu personelinin, bu süreçte yaşadıkları belirsizliklerin ve mağduriyetlerin giderilmesi için yetkililerden açıklama bekleniyor.

memur5.com

Bakmadan Geçme