2024-KPSS Ortaöğretim sonuçları açıklandı

Adaylar sonuçlara ÖSYM'nin resmi internet adresinden ulaşabilecek.

15 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen 2024-KPSS Ortaöğretim Sınavı'nın sonuçları, ÖSYM Başkanlığı tarafından açıklandı. Yapılan açıklamada, sınav sonuçlarının 4 Ekim 2024 saat 11.00 itibarıyla adayların erişimine açıldığı belirtildi. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecek.

ÖSYM, aynı gün saat 11.15 itibarıyla adayların sınavda kullandıkları cevap kağıtları ve bu kağıtlara yapılan işaretlemelerle ilgili bilgilere erişebileceğini duyurdu. Adaylar, cevap kağıtlarının optik okuyucular tarafından değerlendirilen sonuçlarına ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden ulaşarak, doğru ve yanlış cevaplarını inceleyebilecek. Ayrıca adaylar, sınavda kullandıkları kitapçığın soru diziliminde kendi yanıtlarını ve soruların doğru cevaplarını görebilecekler.

ÖSYM, bu sayfanın yalnızca adayları bilgilendirme amacı taşıdığını ve resmi belge niteliğinde olmadığını belirtti. Her türlü resmi değerlendirmede, ÖSYM sistemine kayıtlı bilgilerin esas alınacağı ifade edildi. Adaylar, ilgili sayfaya 10 gün boyunca erişim sağlayabilecekler.

memur5.com

Bakmadan Geçme