2024 ve 2025 emeklilerinin maaş farkına yönelik çalışma sürüyor

Bu yıl emekli olacaklar için maaş artışının yüzde 30 ila 35 oranında olabileceği belirtiliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2024 ve 2025 emeklilerinin maaşlarında oluşacak farkı gidermek için formüller üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, bu yıl emekli olacaklar için maaş artışının yüzde 30 ila 35 oranında olabileceği belirtiliyor. Hükümet, emeklilere yönelik başlatılan çalışmanın raporunu gelecek hafta açıklamayı planlıyor.

Uzmanlar, emekli olmak isteyenlerin acele etmemesi gerektiğini vurguluyor. Ekonomik göstergeler ve aylık bağlama sistemi, emekli maaşlarındaki farkın oluşmasında etkili olan faktörler arasında yer alıyor. Özel sektör çalışanlarının emeklilik başvurusunu 31 Aralık'a kadar yapmaları gerekiyor.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, emeklilik avantajının korunması için çalışmaların yapıldığını belirtti. Zengin, daha önce de maaş farklarının oluştuğunu ancak bu yılki farkın oldukça büyük olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz ocak ayında verilen refah payının da bu durumu etkilediğini ekledi.

Bakmadan Geçme