21 Eylül 2024 tarihli atama ve görevden alma kararları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ilişkin atama ve görevden alma kararları yayımlandı, bazı üniversitelere rektör ataması yapıldı.

21 Eylül 2024 tarihli atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ilişkin atama ve görevden alma kararları yayımlandı, bazı üniversitelere rektör ataması yapıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran görevden alındı, yerine Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Adil Çalışkan atandı. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne ise Alparslan Çevik getirildi. Ayrıca Kadının Statüsü Genel Müdürlüğüne Süreyya Erkan, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Yasin Akar atandı. Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarlacı görevden alınırken, Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcılığına Ahsen Ariöz Bozkuş, Personel Genel Müdür Yardımcılığına Volkan Özdede, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdür Yardımcılıklarına Halit Çağdaş ve Şule Ürker, Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına ise Mehmet Rauf Karslı atandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda değişiklikler

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı atanırken, Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Kamil Yeşil görevden alındı.

Sağlık Bakanlığı

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Ferhat Güngör görevden alındı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına Başmüfettiş Muzaffer Barış Morgül atandı.

Rektör atamaları

Üniversitelerde yapılan atamalar kapsamında Doğuş Üniversitesi Rektörlüğüne bu görevi vekaleten yürüten Prof. Dr. Ahmet Alkan Çelik atanırken, İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nusret Akpolat, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı yeniden, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fatma Aydın, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Şengönül ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Eyüp Debik getirildi.

Söz konusu atama ve görevden almalar kararları, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ilgili maddelerine dayandırılarak 20 Eylül 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlandı.

memur5.com

Bakmadan Geçme