30 bin temizlik personeli bu hafta göreve başlayacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sakarya'da yaptığı açıklamada, eski model Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında 30 bin temizlik personelinin bu hafta içinde göreve başlayacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘Türkiye Buluşmaları' programı çerçevesinde Sakarya'ya geldi. Adapazarı ilçesinde bir tesiste basın toplantısı düzenleyen Bakan Tekin, okullardaki temizlik sorunlarına dikkat çekti. Tekin, “Eski model Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında 30 bin personeli de bu hafta içerisinde inşallah sürecini tamamlayıp başlatmış olacağız. Onu da çözmüş olacağız.” dedi.

Bakan Tekin, okullardaki bazı eksikliklere de değinerek, “Nüfus hareketlilikleri oluyor. Eski okullarımızın revize edilmesi gerekiyor. 2002'den önce yapılmış okullarımızda deprem tetkiki yapılıp yıkılması gereken okullarımız var. Bunları revize etmeye çalışıyoruz. Bu yıl eğitim öğretim sürecine büyük oranda sorunsuz bir şekilde başladık.” şeklinde konuştu.

Bakan, Çalışma Bakanlığı ile yürütülen çalışmalar sonucunda okulların temizlik işleriyle ilgili sorunların giderildiğini vurguladı.

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”ne yönelik değerlendirmelerde bulunan Bakan Tekin, müfredat revizyonunun önemine dikkat çekti. Tekin, “Dünyada artık bilgi yüklemek yerine, beceri odaklı bir eğitim anlayışına geçmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Bakan, çocukların toplumsal değerlere sahip çıkacak şekilde eğitilmesi gerektiğini belirtti. Müfredatlarına adalet, hak, hukuk, vatanseverlik ve merhamet gibi kavramları eklediklerini aktaran Tekin, “Çocuklarımıza bu değerleri kazandırılmasından neden rahatsız oluyor insanlar?” diye sordu.

Tekin, müfredatın içerisine “Türkistan”, “Mavi Vatan” ve “Gök Vatan” gibi kavramları da dahil ettiklerini belirterek, “Çocuklarımız Türkiye'nin egemenlik haklarını ve komşularıyla ilişkilerini öğrenmeli.” dedi.

memur5.com

Bakmadan Geçme