4+4+4 sisteminin son 4 yılı değişiyor

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, 4+4+4 sisteminin son 4 yılına ilişkin değişikliklerin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

22 yıldır yapboza dönen eğitim politikalarında bir yenilik daha yolda... Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, 4+4+4 sisteminin son 4 yılına ilişkin değişikliklerin kaçınılmaz olduğunu belirterek, öğrencilerin kademeler arası geçişinin bütün boyutlarıyla ele alınması gerektiğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenen 'Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu', Ankara'da başladı. Sempozyuma ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci ve ölçme değerlendirme alanında yurt içi ve yurt dışından uzmanlar katıldı. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, sempozyumu geleneksel hale getirmek istediklerini ifade ederek, 2024 yılında 68 ayrı oturumda 13 milyon adaya sınav gerçekleştireceklerini ve 2 milyon kişinin sınavlarda görev alacağını kaydetti. Ayrıca, dijitalleşmeyi başarmış bir kurum olduklarının altını çizdi.

Yelkenci, son dönemde ölçme ve değerlendirme araştırmalarına yoğunlaşarak, sınıf içi ölçme kapsamında açık uçlu soruların kullanılmasının zorunlu hale getirildiğini belirtti. Ayrıca, ilkokullarda öğrencilerin gelişiminin izlenmesi maksadıyla sınavların kaldırılacağını ve oyun temelli değerlendirmelerin merkeze alınacağını aktardı. Yelkenci, 4+4+4 sisteminin son 4 yılına yeniden ele alınması gerektiğini vurguladı.

Sempozyum, açılış konuşmalarının ardından yurt içi ve yurt dışından katılımcıların sunumlarıyla devam etti.

Bakmadan Geçme