4 milyonu aşkın memura tasarruf tedbirleri eğitimi

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda, kamu kaynaklarının etkin kullanımını artırmak amacıyla 4 milyon 100 bin memura Tasarruf Tedbirleri Eğitim Programı verilecek.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan tasarruf genelgesine uyum sağlamak ve kamu kaynaklarını daha etkili kullanmak amacıyla, 4 milyonun üzerinde memura Tasarruf Tedbirleri Eğitim Programı verilecek. Uzaktan Eğitim Kapısı (UEK) üzerinden gerçekleştirilecek eğitimler, kamu kurum ve kuruluşlarındaki yaklaşık 4 milyon 100 bin çalışanın katılımına sunulacak.

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan genelge, kamu kurumlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının verimli kullanımına ilişkin tedbirlerin etkin olarak uygulanmasını amaçlıyor. Ancak, genelgeye uyum sağlanması noktasında çeşitli zorluklar yaşandığı belirtiliyor.

Eğitim İçeriği ve Uygulama

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından gönderilen yazıya göre, 1598 kurumdaki çalışanlara verilecek eğitimler, tasarruf tedbirlerinin uygulanması konusunda bilinçlendirici ve yönlendirici olacak. Eğitimler, Uzaktan Eğitim Kapısı (UEK) üzerinden yürütülecek ve memurlara, tasarruf tedbirleri hakkında bilgi verilecek.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı İnsan Kaynağı Eğitim ve Geliştirme Dairesi Başkanı Savaş Ceylan, yazısında, "Kamu ve özel sektörde insan kaynağının eğitim ve gelişim planlarının hazırlanması, uygulanması ve eğitim performanslarının ölçülmesine yönelik çalışmaları desteklemek" görevlerinin yerine getirileceğini belirtti.

Bu adım, kamu harcamalarında tasarruf sağlanması ve kaynakların daha verimli kullanılması amacıyla önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bakmadan Geçme