729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu kurumlarına atandığını ve toplamda 50 bin 630 kişinin kamuda istihdam edildiğini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bugün yapılan 729 atama ile birlikte 50 bin 630 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamuda istihdam edildiğini açıkladı. Kamu kurum ve kuruluşlarına gerçekleştirilen atama töreni, Bakanlık binasında düzenlendi.

Törende konuşan Göktaş, avukat, diyetisyen, hemşire, mühendis, öğretmen ve tekniker gibi çeşitli meslek dallarında görev alacak 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kurayla kurumlarının belirleneceğini belirtti. Göktaş, "Üzerinde yaşadığımız bu toprakları bizlere vatan kılan şehitlerimizin fedakarlıklarıdır. Milletimizin huzur ve güven dolu bir ülkede yaşamasını mümkün kılan gazilerimizin kahramanlıklarıdır" dedi.

Ayrıca, gazileri her zaman başlarının tacı yaptıklarını ifade eden Göktaş, "Vatan için yapılan her fedakarlığın çok büyük anlam taşıdığını" vurguladı. Şehit yakını, gazi ve gazi yakınları için daha fazlasını yapmaları gerektiğini dile getirerek, "Eğitimden sağlığa, ulaşımdan istihdama kadar her konuda sizlerin yanında olmaya gayret ediyoruz" dedi.

Bakan Göktaş, atamaların sadece bir istihdam imkanı sunmanın ötesinde, milletin vefa duygusunun bir ifadesi olduğunu belirterek, "Bu görevler, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin sizlere emanetidir. Bunu unutmadan çalışma hayatınızı sürdürmeniz en büyük arzumuzdur" şeklinde konuştu.

Törende, ataması gerçekleştirilenler arasında duygulu anlar yaşayan bir kadına sarılan Göktaş, mutluluğunu paylaştı. Şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının katıldığı törende, ataması yapılanlar Bakan Göktaş ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

memur5.com

Bakmadan Geçme