Adabımuaşeret dersini imamlar mı verecek?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), MEB'in adabımuaşeret dersini imamların vermesi gibi bir hazırlık içinde olduğu iddialarını yalanladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), son günlerde bazı basın organlarında yer alan "Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), adabımuaşeret dersini imamların vermesi için hazırlık yapıyor" iddialarının doğru olmadığını açıkladı. Yapılan açıklamada, adabımuaşeret dersinin sadece MEB tarafından belirlenen ve bu dersle ilgili sertifikaya sahip öğretmenler tarafından okutulabileceği vurgulandı.

Açıklamada, öğretmenlik alanları ders atama ve okutma esaslarının, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından 20 Şubat 2014 tarihinde yayımlanan kurul kararıyla belirlendiği ve adabımuaşeret dersini okutacak kişilerin sadece bu sertifikayı tamamlayan öğretmenler olacağı belirtildi. "Öğretmenler dışında kimsenin adabımuaşeret dersini okutması söz konusu değildir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz" ifadelerine yer verildi.

memur5.com

Bakmadan Geçme