Aday öğretmenlere 3 ayda uyum önerisi

Meclis Genel Kurulunun gündemindeki ilk konulardan biri, geçen dönem yarım kalan Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) tasarısı. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'ın önerisinin ayrıntıları...

TBMM'nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı başladı 1 Ekim 2024'te başladı. Meclis Genel Kurulunun gündemindeki ilk konulardan biri, geçen dönem yarım kalan Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) tasarısı.

Geçtiğimiz yasama yılında kabul edilen 22 madde ile yarım kalan görüşmeler, yeni dönemde tamamlanmayı bekliyor.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Meclis'in yeniden çalışmaya başlamasıyla birlikte, ÖMK hakkında gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Geylan, "Kanun ile Milli Eğitim Akademisi kuruluyor. Bu akademi, birden fazla fonksiyonu yerine getirecek. Öncelikle, yöneticilerin eğitim alacağı bir yönetici akademisi oluşturulacak. Ayrıca, mevcutta 8 olan hizmet içi eğitim enstitüsü sayısı 30'a çıkarılacak. Bu sayede öğretmenlerimize hizmet içi ve meslek eğitimi konusunda katkı sunulacak" ifadelerini kullandı.

Aday öğretmenlerin eğitimine yönelik süreçlerin de akademi bünyesinde yürütüleceğini belirten Geylan, "Ancak talebimiz, mevcut kanunda bir yıl olarak tanımlanan adaylık eğitim sürecinin 3-4 ay olmasıdır. Yaz tatili sürecinde adaylık eğitimi tamamlanmalı ve 1 Eylül'de yeni öğretmenler göreve başlamalıdır" şeklinde konuştu.

Bu öneri, yeni dönemde öğretmen adaylarının daha hızlı bir şekilde mesleğe kazandırılması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun görüşmeleri ve öneriler, Türkiye'nin eğitim sisteminde büyük değişiklikler getirebilir.

memur5.com

Bakmadan Geçme