Adreslerinde bulunamayan yüzbinlerce Suriyeli nerede?

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, adreslerinde bulunamayan 396 bin Suriyeli'nin büyük kısmının Avrupa'ya göç ettiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçici koruma altındaki Suriyelilerin adres güncellemeleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Şu anda adreslerini bildirmeyen 396 bin 738 Suriyeli olduğunu belirten Yerlikaya, bu kişilerin büyük bir bölümünün Doğu Akdeniz ve Batı Balkanlar üzerinden Avrupa'ya göç ettiğini söyledi. Sabah Gazetesi'ne verdiği röportajda, bu kişilere 14 gün süre tanıdıklarını ifade eden Bakan Yerlikaya, sürecin sonunda kamu hizmetlerinin askıya alınacağını vurguladı.

Bakan Yerlikaya, Frontex verilerine dayanarak, son beş yılda yaklaşık 996 bin Suriyeli'nin Türkiye'den Avrupa'ya geçtiğini belirtti. Ayrıca, Afrikalı göçmenler konusunda da benzer bir durum yaşandığını ve 25 bin 109 Afrikalı'nın Türkiye'de kayıp olduğunu dile getirdi. Yerlikaya, göçmen hareketlerinin kontrol altına alınması ve adres tespitlerinin güncellenmesi için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.

memur5.com

Bakmadan Geçme