Aile hekimleri yeni yönetmeliğe karşı miting yapacak

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), sağlıkta şiddet ve hak ihlalleri nedeniyle 19 Ekim'de Ankara'da büyük bir miting gerçekleştirecek.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), sağlıkta şiddet ve hak ihlalleri nedeniyle 19 Ekim'de Ankara'da büyük bir miting düzenleyecek. Başkan Dr. Türkü Yağmur Nehir, yeni yönetmelik ve performans baskısına karşı çıkarken, sağlık hizmetlerinin ticarileşmesine tepki gösterdi.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), düzenlediği basın toplantısında taleplerini dile getirerek 19 Ekim'de Ankara'da yapılacak mitingin detaylarını açıkladı. AHEF Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, “Zulüm Yönetmeliği” olarak nitelendirdiği yeni düzenlemenin hekimler üzerinde ciddi baskı oluşturduğunu belirterek, teşvik sistemiyle sağlık hizmetlerinin ticarileştirildiğini vurguladı.

Maaş tehdidi ve performans baskısı

Dr. Nehir, aile hekimlerinin yeni yönetmelik doğrultusunda negatif performans kriterleriyle karşı karşıya kaldığını belirtti. Özellikle muayene sayısına dayalı performans hedeflerinin, hekimleri maaş alamama tehdidiyle karşı karşıya bıraktığını söyledi. “Her hastamızı en iyi şekilde muayene ederken, bu yönetmelik bizleri, tıbbı ticari bir yapıya dönüştürmeye zorlamaktadır” diye ekledi.

Sağlıkta şiddet uyarısı


Sağlık Bakanlığı'nın getirdiği bu yönetmeliğin sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti körüklediğini belirten Nehir, sağlıkta şiddetin ve iş yükünün artmasıyla hekimlerin daha da zor duruma düştüğünü ifade etti. AHEF, 28 bin aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı adına bu yönetmeliğe karşı sesini yükselteceklerini ve 19 Ekim'de tüm Türkiye'den gelen katılımcılarla Ankara'da miting yapacaklarını duyurdu.

memur5.com

Bakmadan Geçme