Aile hekimlerinden büyük Ankara mitingi

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği Taslağı'na ve sağlıkta şiddete tepki maksadıyla Ankara'da miting gerçekleştirildi.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği Taslağı'na ve sağlıkta şiddete tepki amacıyla Ankara'da miting düzenledi. Mitinge katılan doktorlar, "Mustafa Kemal'in doktorlarıyız" sloganları attı. AHEF Başkanı Türkü Yağmur Nehir, bu etkinliğin gerekçesini, "Bizlere dayatılmak istenen zulüm yönetmeliğine, sağlıkta şiddete, mobbinge, hak kayıplarına ve karşılaştığımız tüm adaletsizliklere dur demek için bir araya geldik" şeklinde açıkladı.

Miting, Ankara'nın Altınpark alanında gerçekleşti. AHEF Başkanı Nehir şu ifadeleri kullandı:

"Bugün burada, bizlere dayatılmak istenen zulüm yönetmeliğine, sağlıkta şiddete, mobbinge, hak kayıplarına ve karşılaştığımız tüm adaletsizliklere dur demek için bir araya geldik. Her geçen gün, iş yükümüz daha da ağırlaşıyor. Aile Sağlığı Merkezlerimizde insanüstü bir tempoyla çalışıyor, angaryalarla ve hukuksuzluklarla mücadele ediyoruz."

Nehir, Sağlık Bakanı'nın ilk icraatını da eleştirerek, "Meslek onurumuzu zedeleyen maddelerle donatılmış zulüm yönetmeliği" diyerek bakanlığın tutumunu kınadı. Ayrıca, sağlık sisteminin çöküşe sürükleneceği uyarısında bulundu.

Mitinge katılan siyasiler arasında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya ve İYİ Parti milletvekilleri de yer aldı. Davutoğlu, aile hekimlerine görüş sorulmadan yapılan düzenlemelerin hatalı olduğunu vurguladı:

"Bir kere yöntemi yanlış olan bir şeyin neticesi de doğru olmaz. Sağlık Bakanlığı'na sesleniyorum, aile hekimliği ile ilgili bir düzenleme yapacaksanız, önce soracağınız bu çileyi çeken aile hekimleridir."

Aile hekimliği sisteminin yönetilmediğini belirten CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, "Aile hekimliği kurumunda yürütemedikleri sistemin faturasını sizlerin sırtına yıkmaya çalışıyorlar" diyerek eleştiride bulundu. İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ise, aile hekimlerinin emeklerinin göz ardı edildiğini belirtti:

"Üç kuruş maaşınıza göz diktiler. Asla müsaade etmeyeceğiz."

Mitinge katılan İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, sağlık alanındaki deneyimlerinden bahsederek, "Dünyanın en kutsal görevlerinden birisini yapıyor arkadaşlarım. Ben 23 yıl evvel bu görevi bıraktım, hala çok özlüyorum" dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, sağlık sistemindeki başarısızlıkları eleştirerek, "AKP hükümetinin 22 senedir en başarısız olduğu konulardan birisi sağlık konusudur" ifadelerini kullandı.

Aile hekimleri, bu mitingle birlikte sağlık sistemindeki adaletsizliklere karşı durduklarını ve hak mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

memur5.com

Bakmadan Geçme