AK Parti 81 ili taradı: İşte halkın en önemli iki sorunu

22 yıldır kesintisiz iktidarda olan AK Parti, 81 ilde düzenlediği Türkiye Buluşmaları'nda 31 Mart yerel seçim yenilgisinin sebeplerini araştırdı. Vatandaşlar en önemli sorun olarak ekonomiyi ve adaleti işaret etti.

AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlattığı "Türkiye Buluşmaları" kapsamında 81 ilde 11 bin program düzenleyerek, 31 Mart yerel seçim yenilgisinin nedenlerini araştırdı. Türkiye gazetesinden Emrah Özcan'ın haberine göre, vatandaşlardan alınan geri bildirimler raporlandı ve en önemli iki sorun olarak ekonomi ve adalet alanlarındaki sıkıntılar öne çıktı.

Vatandaşlar, ekonomik sorunlarla ilgili şikâyetlerini dile getirirken, adalet sistemine yönelik endişelerini de partinin kurmaylarına aktardı. Vatandaşların talepleri, ilgili bakanlıklara iletildi ve bu şikâyetlere göre reform çalışmalarına başlandığı öğrenildi.

Adalet Bakanlığı, adalet sistemine yönelik toplumun hassasiyetlerine yanıt verecek ve cezasızlık algısını ortadan kaldıracak yeni reform adımları atmaya hazırlanıyor. Vatandaşların taleplerine uygun bir yargı reformunun önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, ardından Meclis'e sunulması planlanıyor.

Ekonomik alanda da hükümetin ekonomi kurmayları harekete geçti. Hazine ve Maliye Bakanlığı, mevcut ekonomik programdan taviz vermeden enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmeyi ve vatandaşın alım gücünü artırmayı hedefliyor. Dar gelirli vatandaşlar için konut projeleri başta olmak üzere yeni çözümler üzerinde çalışıldığı belirtildi.

AK Parti kaynaklarına göre, yeni reformların sahadan gelen verilere dayalı olarak şekillendiği ve hızla hayata geçirileceği ifade ediliyor. Bu konuların, bugün yapılması planlanan AK Parti MYK toplantısında da gündeme gelmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, raporlar doğrultusunda parti kurmaylarına yeni talimatlar verebileceği belirtiliyor.

memur5.com

Bakmadan Geçme