AK Parti'den 'Çorum' iddialarına cevap: Ne torpili, ne arar torpil?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Çorum İl Özel İdaresi'ne işçi alımlarında torpil yapıldığı iddialarını reddederek, işe alınan kişilerin muhtaç olduklarını vurguladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Çorum İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında Çorum İl Özel İdaresi'ne işçi alımlarında torpil yapıldığı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, söz konusu iddialara karşı çıkarak, "Ne torpili, ne arar torpil? Böyle küçük ayrıntılara takılıp, niyetleri hiç üzüm yemek olmayan, bağcıyı dövmeye yönelik olan gündemlerle Çorum meşgul olmasın. İşe alındığı söylenen çocuklar da muhtaç," ifadelerini kullandı.

Yılmaz, konuşmasında 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirerek Çorum'un hedeflerine ulaşması için daha fazla çalışılması gerektiğini vurguladı. "Yaptığınız işi 'küçük, siyasette işte bize verilmiş bir noktada bir görev yapıyoruz' gibi görmeyin. Olay büyük ve büyük olayın büyük kişilikleri büyük kimlikleriyiz bizler," diyen Yılmaz, AK Parti'nin güçlü bir birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu belirtti.

Yılmaz, Çorum'daki işçi alımlarıyla ilgili basında çıkan iddialar üzerine şunları söyledi: "Ben size bir şey söyleyeyim mi yazık. Çorum resmin büyüğüne baksın. Böyle küçük ayrıntılara takılıp, niyetleri hiç üzüm yemek olmayan, bağcıyı dövmeye yönelik olan gündemlerle Çorum meşgul olmasın. İşe alındığı söylenen çocuklar da muhtaç. İhtiyacı olan insanlar."

Çorum İl Özel İdaresi'ne işçi alımlarında torpil yapıldığı iddialarına yanıt verirken, Yılmaz "Ne torpili, ne arar torpil, siz bunlarla uğraştığınız sürece benim demin anlattıklarımın değerinin yokmuş gibi bir şey çıkar. Ne olur, resmin büyüğüne bakın. Resmin büyüğüne bakın. Rica ediyorum sizden," diye konuştu. Çorum'un büyük bir enerjiye sahip olduğunu belirten Yılmaz, bu enerjinin 2 milyar dolar ihracata yönelik olduğunu ve bu tür iddiaların Çorum'un enerjisini olumsuz etkilememesi gerektiğini söyledi. "Çorum dolu dizgin koşuyor. Bu tür unsurları yapanlar, Çorum'un enerjisini olumsuz etkilemek, Çorum'da moralleri bozmaya yönelik fırsatı değerlendiriyorlar. Bunlara alet olmayın," diyerek Çorum'un hedeflerine odaklanması gerektiğini vurguladı.

ANKA Haber Ajansı muhabirinin, Çorum'da İl Özel İdaresi'ne geçtiğimiz günlerde yapılan işçi alımında torpil iddialarına dair sorusunu yanıtlayan Yılmaz, Çorum'un gündemini küçük meselelerle meşgul etmemesi gerektiğini belirtti ve işe alımlarda muhtaç kişilerin göz önünde bulundurulduğunu ifade etti.

memur5.com

Bakmadan Geçme