Ankara Adliyesi'nde yeni görev dağılımı

HSK kararnamesiyle yeni görev dağılımları yapıldı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) yayımladığı birinci bölge müstemir yetki kararnamesi ile Ankara Adliyesi'nde bazı hakim ve savcıların görev yerleri değiştirildi.

Ankara Adliyesi'nde, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Daire tarafından yayımlanan müstemir yetki kararnamesiyle yeni görev dağılımları yapıldı. Kararnameye göre, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi 2. Heyet Başkanı, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi başkanları ile 10. Sulh Ceza Mahkemesi'nde değişiklikler gerçekleşti. Bu kapsamda, Ankara 85. Asliye Ceza Mahkemesi'ne atanan bir hakim, tekrar Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliğine görevlendirilirken, 10. Sulh Ceza Hakimi de Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliğine getirildi.

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Şatır, Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Şatır, kamuoyunda geniş yankı uyandıran 'Bataklık' davası ile suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama ve uyuşturucu ticareti suçlarından 73 sanığın yargılandığı davada görev yapmıştı. Ayrıca, 'Demir Yumruk' operasyonu ve emniyet görevlilerinin rüşvet iddialarına dair davalarda da yer almıştı.

memur5.com

Bakmadan Geçme