Ankara Büyükşehir Belediyesi 300 itfaiye eri alacak

İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak istihdam edilmek üzere 300 itfaiye eri alınacağı duyuruldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak istihdam edilmek üzere 300 itfaiye eri alacağını duyurdu. İtfaiye Eri alımı, Belediye İtfaiye Yönetmeliği'ne göre, belirtilen niteliklere sahip adaylar arasında yapılacak. Başvurular, 18 Kasım 2024 ile 22 Kasım 2024 tarihleri arasında, mesai saatleri içerisinde (09:00-17:00) İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na şahsen yapılacak.

Başvurular, Zübeyde Hanım Mahallesi Turgut Özal Bulvarı No:9 adresindeki İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na yapılacak ve başvuru sırasında adayların sağlık personeli gözetiminde boy ve kilo ölçümü yapmaları gerekecek. Başvuru için adayların, belgeleri tam olarak hazırlamaları ve belirtilen şartları taşıyor olmaları zorunlu. Posta yoluyla başvurular kabul edilmeyecek, eksik belgelerle yapılan başvurular ise değerlendirmeye alınmayacak.

İtfaiye Eri alımı için başvuru şartları arasında, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik ön lisans programlarından mezun olmak ve en az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak yer alıyor. Ayrıca, başvuracak adayların, KPSS P93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekiyor.

Başvuruda yer alan özel şartlar arasında ise, erkek adayların en az 1.67 metre, kadın adayların ise en az 1.60 metre boyunda olmaları ve boylarıyla kiloları arasında en fazla 10 kg fark bulunması yer alıyor. Başvuru sürecinde boy ve kilo ölçümü yapılacak. Ayrıca, adayların sınav tarihinden önce 30 yaşını doldurmamış olmaları ve sağlık açısından itfaiye teşkilatının çalışma koşullarına uygun olmaları gerekiyor.

Adayların başvuru sırasında gerekli olan belgeler arasında; nüfus cüzdanı veya kimlik kartı, diploma veya mezuniyet belgesi, sürücü belgesi, KPSS sonuç belgesi ve biyometrik fotoğraf yer alıyor. Başvurular 18 Kasım ile 22 Kasım tarihleri arasında yapılacak ve sadece şahsen başvuru kabul edilecek. Adayların, başvurularını tam ve eksiksiz bir şekilde teslim etmeleri gerekiyor.

Başvuruları kabul edilen adaylar, KPSS puan sırasına göre, her bir kadro için boş kadro sayısının beş katı kadar aday sözlü ve uygulamalı sınavlara katılmaya hak kazanacak. Adaylar, sınav sonuçlarına göre, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk İlkeleri, Devlet Memurları Kanunu gibi temel mevzuat konularında sözlü sınav ve mesleki bilgi, araç kullanımı ve fiziksel dayanıklılık gibi konularda uygulamalı sınava tabi tutulacak.

Sözlü sınavda, adaylar Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk İlkeleri ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gibi konularda toplamda 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek. Uygulamalı sınavda ise adaylar, mesleki bilgi ve yeteneklerinin yanı sıra fiziksel dayanıklılık gibi özellikleriyle de puanlandırılacak. Sınavda başarılı olabilmek için en az 60 puan almak gerekiyor. Adayların atama puanı, sözlü ve uygulamalı sınavların aritmetik ortalaması ile KPSS puanlarının birleşimi ile belirlenecek.

Sınavlar 2 Aralık 2024 ile 18 Aralık 2024 tarihleri arasında Zübeyde Hanım Mahallesi Turgut Özal Bulvarı No:9 adresindeki İtfaiye Dairesi Başkanlığı yerleşkesinde yapılacak. Sınav tarihleri önceden ilan edilecek ve katılmaya hak kazanan adaylar, Belediyenin internet sitesinden duyurulacak. Sınav tarihini kaçıran adaylar, sınav hakkını kaybedecek.

Sonuçlar açıklandıktan sonra, adaylar sonuçlara itiraz etme hakkına sahip olacak. İtirazlar, Belediye tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kabul edilecek. Sonuçlar, 28 Kasım 2024 tarihinde Belediyenin internet sitesinde ilan edilecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, başvuru sürecinde adayların tüm belgelerini dikkatle inceleyecek ve yalnızca nitelikleri uygun olan adayları sınavlara kabul edecek.

memur5.com

Bakmadan Geçme