Ankara'da kuaför, berber ve güzellik salonlarına pazar günü çalışma izni

Başkentte kuaför, berber ve güzellik salonlarına pazar günü için koşullu çalışma izni verildi.

Başkent Ankara'da kuaför, berber ve güzellik salonları, belirlenen istisnalar kapsamında pazar günleri de hizmet verebilecek. Ankara Ticaret Odası (ATO), sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, pazar günleri çalışma iznine ilişkin düzenlemeleri duyurdu.

Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü tarafından ATO'ya iletilen yazıya göre, kuaför, berber ve güzellik salonlarının pazar günleri çalışabilmesi için gerekli iş yeri açma izin belgesi verme yetkisi, iş yerlerinin bağlı bulunduğu meslek odalarına devredildi. ATO, bu izinlerin alınabilmesi için belirli koşulların yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

Açıklamada, "Çalışma İzin Belgesi" almak isteyen üyelerin, ATO'nun çevrimiçi portalı giriş yaparak, "Online İşlemler" menüsü altında bulunan "Çalışma İzin Belgesi" sekmesinden "Yeni Belge Talebi" butonuna tıklayarak, gerekli bilgileri doldurmaları gerektiği ifade edildi.

Bu düzenleme, pazar günleri hizmet vermek isteyen işletmelerin, yasal çerçevede faaliyetlerini sürdürebilmeleri için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

ATO'dan yapılan açıklama şöyle:

"KUAFÖR, BERBER VE GÜZELLİK SALONLARI ÇALIŞMA İZİNLERİ
T.C. Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü'nden Odamıza iletilen 15.08.2024 tarih ve 00099859504 sayılı yazıda, kuaför, berber ve güzellik salonlarının belirlenen istisnalar kapsamında Pazar günleri çalışabilmesi için iş yeri açma izin belgesi verme yetkisinin, iş yeri sahibinin bağlı bulunduğu meslek odalarına verildiği bildirilmektedir.

Bu kapsamda, "Çalışma İzin Belgesi"ni online olarak almak isteyen üyelerimizin, ATONET üzerinden giriş yaparak, "Online İşlemler" menüsü altında yer alan "Çalışma İzin Belgesi" sekmesinden "Yeni Belge Talebi" butonuna tıklayarak, gerekli alanları doldurmaları gerekmektedir.

Başvuru tamamlandığında, "Çalışma İzin Belgesi"ne ücretsiz olarak ATONET'e kayıtlı e-posta adreslerinizden ulaşabilirsiniz."

memur5.com

Bakmadan Geçme