AR-GE Reform Paketi ve 4. Sanayi Devrimi Toplantısı

- TSE Genel Sekreter Yardımcısı Demir: - 'Avrupa Birliği'nde 26 ülkenin yaptığı yıllık bağışla Türkiye'nin tek başına yaptığı bağış birbirine denk. Onun için benim ülkemin ekonomik durumunun iyi, sanayici ve üreticimizin güçlü olması gerekiyor'

SİNOP (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Reform Paketi ve 4. Sanayi Devrimi Bölgesel İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Sinop'ta başladı.

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dranas Uygulama Oteli Konferans Salonu'nda bakanlık temsilcileri ve 10 farklı kentin bilim sanayi ve teknoloji il müdürlerinin katılımıyla yapılan ve iki gün sürecek toplantının açılışına Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Demir de katıldı.

Demir, yaptığı konuşmada, bakanlığın ilgili kurumlarının Anadolu'daki üretici ve yatırımcılara yol gösterici olduğunu söyledi.

Sinop özelinde yıllık ortalama 10 milyon liralık ithalat ile 20 milyon liralık ihracat gerçekleştirildiği bilgisinin kendisine verildiğini bildiren Demir, söz konusu rakamların memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Anadolu'daki sanayici ve üreticilerin sürekli bakanlığın ilgili kurumlarıyla iletişim halinde olması gerektiğine işaret eden Demir, şöyle devam etti:

'Avrupa Birliği'nde 26 ülkenin yaptığı bağışla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tek başına yaptığı bağış, birbirine denk. Onun için benim ülkemin ekonomik durumunun iyi, sanayici ve üreticimizin güçlü olması gerekiyor. Görüyoruz, Arap ülkelerinde petrol zenginleri var ama güçlü devlet değiller. Çünkü sadece piyasaya bir şey satıyorlar. Dolayısıyla piyasayı yönlendiremiyorsunuz. Yönlendiremeyince kazandığınız parayla insanlara işsizlik maaşı veriyorsunuz. Bu da sizi güçlü bir devlet kılmıyor. Güçlü devlet olabilmek için güçlü sanayici ve üreticinizin olması lazım.'

Demir, girişimci yetiştirmenin çok zor olduğuna dikkati çekerek 'Çünkü 'maaşımız garanti olsun' diye düşünen bir kültürden geliyoruz. Ticarete, yatırımcıya ciddi bir ihtiyacımız var. Bununla alakalı TSE olarak üzerimize düşeni yapmaya gayret gösteriyoruz.' ifadesini kullandı.

Sanayi Genel Müdürlüğü Sektörler Daire Başkanı Serkan Çelik ise katılımcılara sanayi devrim paketinin içeriği hakkında sunum yaptı.

Bakmadan Geçme