Arkadaşının Almanca bilmeyen aşçı damadını mı ataşe yaptı?

İddiaya göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın arkadaşının damadı, Almanca bilmemesine rağmen Almanya'ya Çalışma Ataşesi olarak atandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın Hacettepe Üniversitesi'nden sınıf arkadaşı Hüseyin Arabasüren'in damadı Seyfettin Batuhan Gül, Almanca bilmemesine rağmen Almanya'nın Düsseldorf şehrine Çalışma Ataşesi olarak atandığı iddiası ortaya atıldı.

Sözcü'nün haberine göre, Gül daha önce kayınpederinin İzmir'deki şirketinde aşçı ve büro elemanı olarak çalışıyordu. Memur olmayan Gül'ün, 6 Eylül 2024 tarihli kararnameyle açıktan atama yoluyla bu göreve getirildiği belirtiliyor. Gül, dört yıl boyunca Almanya'da görev yapacak ve aylık yaklaşık 7 bin 200 Euro (270 bin lira) maaş alacak.

‘Almanca bilmeyen aşçıyı Almanya'ya ataşe atadılar' haberi yalan çıktı

Ancak Sözcü'nün haberinin yalan olduğu açığa çıktı.

Yapılan araştırmalar ve ortaya çıkan belgeler, Gül'ün aşçı olmadığını, aksine Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olduğunu ve diplomasi eğitimi aldığını ortaya koydu. Haber7'nin haberine göre, Gül'ün yurt dışı görevler için gerekli olan Yabancı Dil Sınavı'ndan (YDS) 82,5 puan aldığı belirlendi. Söz konusu sınavda minimum yeterlilik puanı olan 70'i rahatlıkla geçen Gül'ün yabancı dil bilgisinin iddia edilenin aksine yeterli olduğu kanıtlandı.

Atamanın tüm yasal prosedürlere uygun şekilde gerçekleştirildiği ve iddiaların aksine liyakat ilkelerine tamamen uyulduğu anlaşıldı.

memur5.com

Bakmadan Geçme