Asgari ücretli, emekli, öğrenci için 'Ekonomi düzeliyor' sözü bir palavra mı?

CHP MYK, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında Hatay'ın Arsuz ilçesinde toplandı. Parti Sözcüsü Deniz Yücel, MYK toplantısı devam ederken toplantının gündemine ilişkin basın açıklaması yaptı.

CHP MYK, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında Hatay'ın Arsuz ilçesinde toplandı.

Parti Sözcüsü Deniz Yücel, MYK toplantısı devam ederken toplantının gündemine ilişkin basın mensuplarının önüne geçti.

Yücel, Hatay'ın depremin ardından yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, bölgedeki yoksulluk ve emekçilerin sıkıntıları üzerine konuştu. 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin ardından Hatay halkının temel ihtiyaçlarının karşılanmadığını ifade eden Yücel, "Barınma, gıda ve elektrik gibi en temel ihtiyaçların hala sağlanamadığını biliyoruz. Depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen Hatay'daki yoksul halkın durumu içler acısı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 680 bin konut yapma vaadinin karşılanmadığını söyleyen Yücel, "Eylül ayı itibarıyla sadece 101 bin 254 konutun inşası tamamlanabilmiştir. Yıl sonuna 3 ay kala, Erdoğan'ın 99 bin konutu bitirmesi gerekiyor. Bu rakamlar, yoksul vatandaşlar için ne kadar umutsuz bir durum olduğunu gösteriyor" dedi.

Yücel, Hatay'ın yanı sıra Türkiye genelinde emekçilerin durumuna da değindi. Asgari ücretin yetersiz kaldığını, geçim sıkıntısı çeken emekçilerin, her geçen gün zor bir hayat mücadelesi verdiklerini vurguladı. "Yoksul emekçiler, geçim derdiyle boğuşuyor. Asgari ücretle hayatını sürdüren aileler, gıda fiyatları ve kira artışları karşısında çaresiz kaldı" diyen Yücel, hükümetin emekçilere yönelik politikalarını eleştirdi.

"Vatandaş artık sizin bu 'ekonomi düzeliyor' palavralarınızı yutmuyor"

Deniz Yücel şunları kaydetti:

"TÜİK'in eylül ayı enflasyon verilerine ilişkin, "TÜİK yine şaşırtmadı. Vatandaşın çarşıda, pazarda, markette, manavda gördüğü enflasyonu değil, AKP'nin istediği enflasyonu açıkladı. ENAG'a göre yüzde 88 olan enflasyon TÜİK'e göre yüzde 49 imiş. Mehmet Şimşek, enflasyonun açıklandığı gün süslü cümlelerle ekonominin iyiye gittiğine yönelik açıklamalarda bulundu. Ancak açıklamasında 'mutfaktaki yangın hala daha neden sönmüyor?' sorusunun cevabı yoktu. 6 kişilik bir aileyi, 12 bin 500 lira ile geçindirmeye çalışan bir emeklinin, üniversitede öğrenci okutan 17 bin 2 liralık asgari ücretlinin de çaresizliğini giderecek tek bir cümle kuramadı Mehmet Şimşek. Eylül ayında eğitim giderlerinden, gıdaya, kiralardan hizmet sektörüne kadar her alanda fiyatlar yükseldi… Ama buna rağmen; TÜİK enflasyonun düştüğünü söyledi. Mehmet Şimşek'e ve AKP'ye bir kere daha hatırlatmakta fayda var; siz enflasyonu düşük gösterince fiyatlar düşmüyor. Enflasyon rakamları üzerinde yaptığınız makyajlama, vatandaşın alım gücünü yükseltmiyor. Açlık sınırı 20 bine, yoksulluk sınırı 65 bine, bekar bir kişinin yaşam maliyeti 25 bine, gıda enflasyonu yüzde 60'a dayanmışken, siz kimi kandırdığınızı düşünüyorsunuz bilmiyoruz ama emin olun vatandaş artık sizin bu 'ekonomi düzeliyor' palavralarınızı yutmuyor."

Kadına yönelik şiddet konusunu da gündeme getiren Yücel, son yıllarda artış gösteren kadın cinayetlerinin sadece bireysel bir mesele olmadığını, aynı zamanda toplumsal bir sorun olarak ele alınması gerektiğini belirtti. "İstanbul Sözleşmesi'ne dönüş, kadınların ve çocukların haklarının korunması açısından büyük bir önem taşıyor. Kadınların, çocukların, hayvanların ve doğanın katledilmesi, bu anlayışın sonucudur" şeklinde konuştu.

Deniz Yücel, CHP'nin depremzedelere ve yoksul halka yönelik şefkatli elinin, ilk sandıkta uzanacağına inandığını belirterek, "Hatay'ı medeniyetler kenti kimliğine tekrar kavuşturacağız. Bu mücadelede, emeğiyle geçinen tüm vatandaşlarımızın yanında olacağız" dedi. TBMM'nin yeni yasama yılına ilişkin olarak da konuşan Yücel, Anayasa Mahkemesi kararlarının herkes için bağlayıcı olduğunu, ancak bu durumun AKP için geçerli olmadığını ifade etti.

Deniz Yücel, Sinan Ateş cinayeti davasını da işaret ederek. "Siyasetin koyu gölgesi, Sinan Ateş'in naaşı üzerine çökmüştür. Bu olayın başından beri adaletin tecelli etmesi için CHP olarak net bir tavır sergiledik" dedi. Yücel, adaletin sağlanmaması durumunda mağdur olanların sadece Sinan Ateş'in ailesi olmadığını, toplumun geniş kesimlerinin de etkilendiğini vurguladı.

memur5.com

Bakmadan Geçme