Aşure Gününde Birlik ve Dostluk Mesajı

Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel olarak sürdürülen aşure etkinliği bu yıl yaklaşık 59 dernek ve 10 bin kişinin katılımı ile gerçekleşti. Başkan Akpınar 'Kaynayan kazanda, farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, birlik ve b

Karşıyaka Belediyesi kabilinden anadan görme adına sürdürülen alaca aş etkinliği bu sene kısaca 59 topluluk ve 10 bin bireyin iştirakı ile gerçekleşti. Başkan Akpınar 'Kaynayan kazanda, farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, bütünlük ve el birliği zarfında eş eş lezzet yakalamayı hedeflemeliyiz' dedi.
Karşıyaka Belediyesi kabilinden anadan görme adına meydana gelen Aşure Günü etkinliği, Karşıyaka İskelesi yanında, 59 topluluk ve sivil polis polis maşer kuruluşunun iştirakı ile gerçekleştirildi.
MUHTEŞEM KALABALIK
Etkinliğe, Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, Kaymakam Saadettin Yücel, CHP Milletvekilleri Atilla Sertel ile Tacettin Bayır, Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Remzi Akbulut, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkan Yardımcısı Engin Gündük, sivil polis polis maşer örgütlerinin temsilcileri, sedir üyeleri, muhtarlar ile binlerce Karşıyakalı katıldı. Aşure duası ile başlamış olan etkinlikte, tamamı katılımcılar dev kulaklı içerisindeki aşureyi beraberce karıştırdı. Etkinlik süresince şarkılar ve türküler söylendi, semah gösterileri yapıldı.
TOPLUMSAL BARIŞ VE KARDEŞLİK
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Muharrem Ayı'nın yas kocaoğlan olmakla beraber, geleceğe müteveccih uhuvvet ve sulh tohumlarının da bu ayda atıldığını söyledi. Başkan Akpınar, 'Alevilik, sevgi, hürmet ve hoşgörüyü zarfında barındıran eş erkincilik düzenidir. Özü lafı eş olan, 72 millete bire eş nazarla icra vekili Alevi inancı, sosyal sulh ve uhuvvet duygularının gelişme göstermesi düşüncesince de önemlidir. Bugün burada, asırlardır devam eden eş matemi, acıları hatırlıyoruz fakat el ele, çiğin omuza vererek bahtiyar eş doğacak kurmanın da temellerini atıyoruz. İşte tolerans budur ve sulh fakat bu biçimde sağlanır. Kaynayan kazanda, farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, bütünlük ve el birliği zarfında eş eş lezzet yakalamayı hedeflemeliyiz. Renkleri, dinleri, kökenleri, cinsiyetleri, milliyetleri ne olursa olsun, adamlık ailesinin eş ve dört başı mamur bulunduğunu düşünüyoruz' dedi.
DAYANIŞMA VURGUSU
Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel de konuşmasında bütünlük ve el birliği vurgusu yaptı. Yücel 'Bir olmalıyız, büyük olmalıyız ve pörsümemiş olmalıyız. Toplum adına el birliği duygularımızı geliştirmeliyiz. Ancak hakeza yaparsak sosyal barışı sağlayabilir, doğacak nesillere iyi eş diyar bırakabiliriz' sanarak konuştu.
Konuşmaların arkası sıra ağırlama araçlarından, kısaca 10 bin insana alaca aş dağıtımı yapıldı.

Kaynak: IHA-YEREL

Bakmadan Geçme