AYM, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ndeki bazı bentleri iptal etti

CHP tarafından yapılan başvuru üzerine Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 3, 4 ve 6. maddelerinde yer alan bazı bentlerin iptaline ilişkin kararını Resmi Gazete'de yayımladı.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından yapılan başvuru üzerine Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 3, 4 ve 6. maddelerinde yer alan bazı bentlerin iptaline ilişkin kararını Resmi Gazete'de yayımladı.

CHP milletvekilleri Gökhan Günaydın, Ali Mahir Başarır ve 129 milletvekili, AYM'ye başvurarak, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 3, 4, 6 ve 7. maddelerinde yer alan bazı bentlerin iptalini talep etti.

AYM, yaptığı değerlendirmede, 153 numaralı Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 3. maddesiyle, 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 100. maddesinin 1 numaralı fıkrasına eklenen (e) ve (f) bentlerinin konu bakımından yetki yönünden Anayasa'ya aykırı olduğuna, bu nedenle iptaline karar verdi.

Aynı şekilde, 4. maddesiyle 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 105. maddesinin 1 numaralı fıkrasına eklenen (e) bendinin de Anayasa'ya aykırı olduğuna ve iptaline, 6. maddesiyle ise, 4 numaralı Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne eklenen 792/M maddesinin 1 numaralı fıkrasının (c) bendinin yine Anayasa'ya aykırı olduğuna ve iptaline hükmetti.

memur5.com

Bakmadan Geçme