Bakan Fatih Kacır'dan asgari ücret açıklaması

Fatih Kacır, asgari ücretin belirlenmesinde yıl sonu itibarıyla gerçekleşen enflasyon ile enflasyon öngörülerinin dikkate alınacağını işaret etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, özel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada asgari ücretin belirlenmesinde yıl sonu itibarıyla gerçekleşen enflasyon ile enflasyon öngörülerinin dikkate alınacağını vurguladı.

Bakan Kacır, “Biz hiçbir zaman toplumun hiçbir kesiminin alım gücünün enflasyona ezdirilmesine rıza göstermedik. Asgari ücrette hep bu hassasiyetle davranıldı. İşsizliğin yükselmemesini sağlamak gibi pek çok hassasiyeti işveren kesimi ve işçi kesimi bir arada değerlendirecek” dedi. Türk-İş Başkanı'nın açıklamasına da değinen Kacır, “Şimdi konuşulmasın diyor. Bunu takdir ettim. Hepimiz Türkiye için çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Kacır ayrıca Türkiye'nin TOGG'un ihracatına yönelik hazırlıklarının sürdüğünü belirterek, yüksek teknoloji markalarını Türkiye'yi merkez olarak kullanmaya teşvik edeceklerini açıkladı. Çip teknolojileri, batarya teknolojileri ve rüzgar türbini bileşenleri gibi alanlarda Türkiye'yi küresel bir merkez haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

memur5.com

Bakmadan Geçme