Bakanlık hukuk fakültesine girişte başarı sırasının yükselmesine ihtiyaç duyuyor

Adalet Bakanı Bakan Yılmaz Tunç, 'Hukuk fakültelerine girişte başarı sırasını yükseltmemiz gerekiyor' diyerek kaliteli hukuk eğitimi ve meslek sınavının önemini vurguladı.

TAKİP ET

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'nın Kemer ilçesinde yeni yapılacak adalet sarayının temel atma töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, Türkiye'nin en başarılı gençlerinin hukuk fakültelerine giriş yapması gerektiğini vurgularken, hukuk mesleklerine giriş sınavının da önemini dile getirdi. "Hukuk fakültelerine girişte başarı sırasını daha da yükseltmemiz lazım" diyen Tunç, bu sınavın avukatlık stajından önce kazanılması gerektiğini belirtti.

Hukuk Eğitiminde Kalite ve Giriş Sınavı

Tunç, hukuk fakültesindeki eğitimin kalitesine vurgu yaparak, gençlerin kaliteli bir eğitim aldıktan sonra mesleğe atılmalarının önemine dikkat çekti. 2002 yılında 9 bin civarında olan hakim-savcı sayısının 25 bine yaklaştığını ve bu alanda önemli gelişmeler kaydedildiğini belirtti. Son bir yılda 2 bin 294 hakim ve savcının mesleğe kabul edildiğini hatırlatan Tunç, hukuk fakültesi kontenjanlarının 190 binden 120 bine düşürüldüğünü söyledi. Ayrıca, YÖK ile yapılan görüşmelerle başarı sırasının daha da yükseltilmesi gerektiğini ifade etti.

Yargı Reformu Strateji Belgesi ve Hedefler

Adalet Bakanı Tunç, birkaç hafta içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni kamuoyuyla paylaşacağını duyurdu. Strateji belgesinde, özellikle yargıdaki gecikmeleri önlemeye yönelik önemli hedefler yer alacak. Tunç, yargıya güveni sarsan durumların ortadan kaldırılmasına yönelik reformların hayata geçirileceğini belirterek, bu konuda hızlı adımlar atılacağını söyledi.

Mahkeme Sayısında Artış ve Teknolojik Gelişmeler

Bakan Tunç, son bir yılda Türkiye genelinde 2 bin 812 yeni mahkemenin kurulduğunu ve 2002 yılında 3 bin 500 olan mahkeme sayısının önemli ölçüde arttığını ifade etti. Ayrıca, adalet saraylarında teknolojinin tüm imkanlarının kullanıldığını ve yapay zeka teknolojisinin yargı hizmetlerine entegre edilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Tunç, İstanbul ve Antalya havalimanlarında kurulan sistemlerle, vatandaşların hızlı bir şekilde ifadelerinin alınabilmesinin sağlandığını da sözlerine ekledi.

Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde 22 yıldır eser siyaseti yaptıklarını ve bu süreçte Türkiye'nin 81 vilayetini büyüttüklerini ifade etti. Ülkenin huzurunu bozmaya çalışan şer şebekeleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü belirten Tunç, terör örgütlerine karşı da mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Kemer Adalet Sarayı'nın temel atma törenine Antalya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti ve MHP milletvekilleri de katıldı.

memur5.com

Bakmadan Geçme