Bakanlıkların stratejik planlarında tasarruf tedbirleri 'risk' olarak değerlendirildi

Her gün yeni tasarruf tedbirleriyle ilgili duyurular yapan iktidarın aksine, bakanlıkların 2024-2028 yılı stratejik planlarında tasarruf tedbirlerinin pek çok hedef için 'risk' olarak tanımlandığı ortaya çıktı.

Her gün yeni tasarruf tedbirleriyle ilgili duyurular yapan iktidarın aksine, bakanlıkların 2024-2028 yılı stratejik planlarında tasarruf tedbirlerinin pek çok hedef için "risk" olarak tanımlandığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesinden Sarp Sağkal'ın haberine göre, örneğin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın stratejik planında, "Ödenek temininde sıkıntılar yaşanması nedeniyle işlerin gerçekleştirilememesi veya önemli gecikmeler yaşanması" riskine yer verildi. Bu riskin açıklamasında, tasarruf tedbirlerinin bir sonucu olarak ödeneklerin bekletilmesi ve onay çıkmaması durumuna dikkat çekildi.

Ticaret Bakanlığı'nın stratejik planında da "Bütçe kısıtlamaları ve tasarruf tedbirleri çerçevesinde yeterli eğitim olanaklarının sağlanamaması" ifadelerine yer verildi. Benzer şekilde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın stratejik planında da "Aktif yaşam merkezi projelerinin bütçe kısıtı nedeniyle hizmete açılamaması" riski belirtildi.

İçişleri Bakanlığı'nın stratejik planında da ödenek yetersizliği nedeniyle "Hizmetiçi eğitim sürekli ve uzaktan eğitim yaklaşımı ile etkinleştirilecek, personelin mesleki, kişisel ve sosyal gelişimine katkıda bulunularak kurumsal aidiyet ve kültür geliştirilecektir" hedefinin gerçekleştirilememesi riski vurgulandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın stratejik planında da, "Tasarruf tedbirlerinden dolayı planlanan hizmetlere ilişkin gerekli ödeneğin temin edilememesi" riski "Sosyal ve fiziki imkânların geliştirilmesi" hedefi altında belirtildi.

Bu durum, bakanlıkların stratejik planlarında tasarruf tedbirlerinin önemli bir endişe kaynağı olarak ele alındığını ve hedeflerin gerçekleştirilmesini engelleyebilecek bir faktör olarak değerlendirildiğini gösteriyor.

memur5.com

Bakmadan Geçme