Başkan Ergün'den 10 Kasım Mesajı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77'nci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, il

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77'nci yıldönümü zımnında ortak ileti yayınladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Birinci vazifen, Türk istikllini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, korunum ve savunma etmektir' sözünü hatırlatan Başkan Ergün, 'Bizler bu sözün ışığı doğrultusunda bu çelimli mirasın bekçileri olmaya bitmeme edeceğiz. Gelecek nesillerin de bire ortak bilinç ve inançla bayrağı devralacaklarına ve ülkemizi şimdi gelecek noktalara taşıyacaklarına bulunan inancımız tamdır' dedi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77'nci yıldönümü zımnında ortak ileti gösteren Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 'Aziz Milletimizin, Anadolu topraklarından silinmek istenildiği ortak devirde başlatmış bulunduğu Kurtuluş Savaşı'nı zaferle sonuçlandıran Atatürk, kavim iradesine ait modern Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak, görülmemiş ortak dizge açmıştır. Atatürk'ün gailesiz nesillere budala etmiş bulunduğu ve 'en iri eserim' söylediği Türkiye Cumhuriyeti, yapı idealine akıllıca yerine engellenmeyen ve gönençli dünyanın çelimli ortak ülkesi, kentlileşmiş uluslar toplumunun etkili ortak üyesi durumuna gelmiştir. Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, verdiği şöhretli savaş ile bağımsızlığını korunum etme, ulusal bütünlük ve beraberliğini güçlendirme, devletini sonsuza derece yaşatma azim ve kararlılığını hepsi dünyaya göstermiştir. Her 10 Kasım atmosferinin ruhumuzda oluşturduğu mübrem hüzne rağmen, taşımış bulunduğu deme itibarıyla 10 Kasımlar Atatürk'ün fikirlerinin en dobra biçimde anlaşılarak ameliye edileceği eyyam yerine kalmalıdır. Bizler 'Birinci vazifen, Türk istikllini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, korunum ve savunma etmektir' lafı ile hedefimizi çizen Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bırakmış bulunduğu bu çelimli mirasın bekçileri olmaya bitmeme edeceğiz. Gelecek nesillerin de bire ortak bilinç ve inançla bayrağı devralacaklarına ve ülkemizi şimdi gelecek noktalara taşıyacaklarına bulunan inancımız tamdır. Bu önsezi ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, devrimlerimizin lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 77'inci yıldönümünde saygı, gönül borcu ve özlemle anıyoruz' diyerek konuştu.

Kaynak: IHA-YEREL

Bakmadan Geçme